Mac adresinden hız sınırlama

0

Merhabalar. Online oyun oynarken pingim normalde gayet iyi. Ama başka cihazlar internete bağlandığında ping 1000 lere çıkıyor oyun oynanmaz hale geliyor. Artık bu durum canımı sıkıyor. Modem ayarlarından Mac adresini bildiğim cihazlara nasıl hız sınırı koyabilirim? 

Modem:TP-Link 67DD

mstfz2001 mstfz2001 (17)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Modem model olarak yazdığınız "TP-Link 67DD" isminden bir sonuca ulaşılamıyor.Ancak Google üzerinden bunu mu demek istediniz isimli sonuca tıklanılınca "WR-842N" isminde modeller ile karşılaşılıyor.Modeminizin bu olduğunu düşünerek TP Link sitesine girdim ve emülatör yardımı ile modem arayüzüne biraz bakındım.

    Modeminizde Bandwith Control isminde bir bölüm var.Ancak bu bölüm IP adreslerine göre kısıtlama yapabiliyor.Mac adresi ile kısıtlama yapamıyor.Eğer bu şekilde bir kısıtlama yapmak isterseniz cihazın IP numarası ile kısıtlama yapmak durumunda kalabilirsiniz.

    Son kullanıcıların kullandıkları çoğu modemde genelde IP bazlı hız kısıtlaması olabilir.Bu durumda modem üzerinden MAC adresi ile kısıtlama yapmak imkansız olacaktır.Modem üzerinde size verilen ayar dışında hız kısıtlaması yapamayacaksınızdır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol