Madencililik hakkında bilgi verir misiniz?

0

Merhaba arkadaşlar yurt dışında yaşayan dayım var, bildiğiniz üzere yurt dışında sistem toplama işleri ülkemize göre çok daha ucuz. Her neyse, dayım madencilik işine girecek fakat ne onun, ne de benim bilgim var. Detaylı bilgi verir misiniz? Sistemi nasıl kurabilir, nelere dikkat etmeli, hangi maden daha iyi, kurulum nasıl yapılır, yönetim nerden olur vs tüm madencilikle ilgili bilgiye ihtiyacım var. Anlatır mısınız veya detaylı bilgi edinebileceğim bir kaynak yol gösterir misiniz? Teşekkürler  

emrearas emrearas (22)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Ethereum madenciliği güncel kur ile en çok kâr yapılan maden. Monero falan var ancak bunun için fazla işlemci lazım ve maliyeti aşırı fazla oluyor. Yurt dışında yaşıyorsa ve parçalar yurtdışından alınacaksa maliyet çok olmaz, tabii stok sorunu sadece Türkiyede değil yurtdışında da mevcut. Yüksek gelir getiren ekran kartlarını derlemiştim, aşağıdaki linke tıklayarak bakabilirsin;

    Yurtdışında ki fiyatları bilmediğim için ve gereken bütçeyi bilmediğim için net bir parça önerisi yapamıyorum. Hangi parçanın ne kadar getirdiği aşağıda.

    Bu site hangi ekran kartının ya da belirttiğiniz hashrate'e göre kârlılık hesaplayıcısı. Örneğin RTX 3070'in Hashrate'i ve getirdiği geliri buradan görebiliriz. Ethereum bugün feci bir düşüş yaşadı neredeyse 300~ dolarlık bir düşüş.

    3070 ( OC ) günde ( tahmini ) 11.78 dolar ethereum kazıyor HiveON kullanarak. Buna 10 dolar desek zaten Ay da 10x30=300 dolar getiriyor. 3070'in yurtdışında ki standart 440 ile 550 dolar arası. Getirdiği para miktarını ben çözemedim çünkü 3060 Ti ile 3070 neredeyse aynı Hashrate'e sahipler ve 3070 daha çok kazandırıyor. Kurulum nasıl yapılır sorusuna cevap veremem benim mining riglerle herhangi bir tecrübem ve kurulum hakkında bilgim yok, yapılıcaksa örneğin 6 kart ile çift PSU kullanmalısın. Tek anakart ve tek PSU ile 12 kart falan bağlamayı denemeyin zaten yapamazsınız. Bunun hakkında tonlarca videoe var internette. Bizim ülkede sanırsam Mining rig kurulumunu 5000 TL - 10000 TL arasında yapıyorlar. Yapacaksan detaylı bir araştırma yapmalısın, bu işler öyle 6 ekran karıt takayım yattığım yerden para gelsin değil bir şey olur bir gece de kart yanar falan bunlar kötü senaryo. Ayrıca kurulum hakkında bilgi falan bunları istiyorsun ama ülkemizde bu işler maalesef parayla yapılıyor adını veremeyeceğim bir eleman site kurmuş bu tür bilgiler için premium üyelik alman lazım.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol