Mafia 2 kayıt dosyası kendiliğinden silinmiş, nasıl geri getiririm?

0

Arkadaşlar bilenleriniz vardır bilmeyenleriniz vardır. MAFİA 2 ​bir simulasyon oyunudur. Oldukça insanı kendisine bağlayan bir hikayesi vardır ve oldukça güzel bir oyundur. Konumuza gelecek olursak ben bu oyunda 12. bölüme kadar geldim oyunu kaydettim (​yani otomatik olarak kaydetti​) Dün bilgisayarı kapattım. Bugün açtığımda bütün bölümler silinmiş ve en baştan başlamış. Oyunun kurulu olduğu dosya ile hiçbir alakam olmadı ve herhangi bir düzeltme ve değişik yapmadım. Ne oldu ise kendi kendine oldu. Bu sorun ile karşılaşıp sorunu çözebilen arkadaşlar varsa acil olarak çözüm fikirlerini bekliyorum....

​Teşekkür Ederim...

selcukulusal selcukulusal (32)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

       Merhaba,
     
    Bildiğim kadarı ile Windows 7 işletim sistemli bilgisayarlarda oyuna ait save[kayıt] dosyası C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Kaydedilen Oyunlar (C:\Users\User\Saved Games) klasörüne kayıt oluyor. Eğer Windows 7 kullanıyorsanız bu yolu izleyerek save dosyasına ulaşabilirsiniz. Oradan save dosyasını kopyalayıp, oyunun setup klasöründeki yerine atarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer bu klasördeki dosyaları göremiyorsanız;

    1. Klasör Seçeneklerini açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmiDenetim Masası'nı, Görünüm ve Kişiselleştirme'yi ve ardındanKlasör Seçenekleri'ni tıklatın.

    2. Görünüm sekmesini tıklatın.

    3. Gelişmiş ayarlar'ın altında Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster'i, ardından da Tamam'ı tıklatın.

    Bu işlemi yaptıktan sonra tüm dosyalar görünecektir.

    sempiternal sempiternal (26)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Windows 10 kullanıyorum.

      ​Acaba ayarları Windows 7 ile aynı mı bilgi verirseniz sevinirim..

      ​Teşekkür Ederim..
      selcukulusal selcukulusal (32)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Merhaba 

        Oyunların kayıt dosyalarının yerleri farklı olabilir.Her oyun Windows işletim sistemindeki Kaydedilen Oyunlar klasöründe yer almayabilir.

        Oyuna gelirsek ben de Mafia 2 oyununu çok severek oynadım, gerçekten harika bir oyundu.Umarım 3. oyunu da çıkar :). Söylediğiniz gibi bir problem hiç başıma gelmedi.Aslında böyle bir problemin oluşması için oyun kapatılırken veya windows kapatılırken kayıt dosyalarının zarar görmesi gerekir.Diğer türlü böyle bir sorun oluşması zor gözüküyor.Demek ki sizin kayıt dosyalarınızda bir sorun oluşmuş.

        Size çözüm olarak şunu söyleyebilirim öncelikle Mafia 2 oyununda kayıt dosyası aşağıdaki klasörde tutuluyor.

        C:\Kullanıcılar\[Kullanıcı Adınız]\AppData\Local\2K Games\Mafia II

        Eğer yukarıdaki klasörleri bulamazsanız 2 üstteki sempiternal arkadaşımızın söylediği gibi Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster ayarı yapmanız gerekiyor.

        Klasöre ulaştıktan sonra klasör içindeki Data ve Saves klasörlerinin bulunduğuna bakın bu klasörler yoksa kayıt dosyanız yok demektir.Bu klasörler varsa da bir sorun olduğu için ulaşamıyorsunuz anlamına gelebilir.

        Size önerim şu olacak.İnternetten Mafia 2 oyununun %100 bitirilmiş save dosyalarını indirin ve gerekli yerlere kopyalayın.Ardından oyunu açın ve Mafia 2 sanırım bölüm bölüm seçilerek oynanıyodu, kaldığınız bölümden tekrar oynayın :)

        Umarım yardımcı olmuşumdur.

        ismailsarp ismailsarp (6010)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol