Mailto: subject pop-up virüsü nedir?

0

Sisteme posta mı gönderdim?.Açıklamasında bu yazıyor.İnternette bir fiyat araştırması yaparken bastığım sitede kendiliğinden mailto subject:.... devam eden link açıldı ve dosyayı hangi türde açmak istiyorsunuz diye sordu kapattım tekrar denediğimde onu pop up algıladı zararlı birşey mi bu yoksa fiyat listesi ile ilgili mi neden ilk başta açıyor ve sonradan pop up olarak algılıyor? UYARI:E posta göndermek için kullandığınız tarayıcıda bu site için açılır pencereler pop up izin vermeniz gerekir yazıyor. ama ben böyle bir mail göndermek istemedim kendi kendiliğinden tıkladı ilk sonra kapatıp yeniledim pop up algıladı

mumim mumim (19)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Pop up virüsü nedir? bu bilgiyi yazan @murat

    Pek çok internet kullanıcısı tarafından Pop up virüsü olarak tabir edilen kendinen açılır sayfalar aslında virüs değildir. Virüsler bilgisayarınıza zarar vermeyi hedefleyen ve kendini çoğaltma, kopyalama özelliğine sahip programcıklardır.

    Pop up virüsü olarak adlandırılan ve hangi siteye girerseniz girin karşınıza çıkan bu reklam penceleri adware olarak adlandırılan reklam yazılımları ile bilgisayarınıza bulaşır. 

    Daha detaylı makaleye gitmek istiyorsan:

    Pop up virüsü nasıl temizlenir?

     

    darkcrak darkcrak (5168)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Virüs  değil. mailto:... şeklinde verilen linkler normalde tıklandığın sisteminde kurulu bir email istemci varsa onunla açılır (outlook, thunderbird vb.) Sende böyle bir program yoksa bundan dolayı karşına farklı bir pencere gelmiştir.

       

      alattin alattin (16999)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol