MalwareBytes Anti-Malware kurulmuyor

0

Kurulumu gerçekleştirmek için indriyorum fakat çalıştır komutu devreye girmiyor? Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Başkq pc de bu kurulumu kurarken herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan kurmuştum..

Fakat bunu başka pc de kurmakta sıkıntı çekiyorum.. Ve her iki pc de de adwcleaner ve ccleaner mevcut.. Fakat, kurma sıralaması şöyle olmuştu.. Önce ccleaner ı sonra malwarebytes en son da adwcleaner ı kurmuştum.. Acaba dedim adwcleaner dan ötürü mü diye kurmuyor diye adwcleaner ı silip tekrar denedim, başka sitelerden de denedim olmadı.

Sadece setup exe dosyası iniyor üzerine tıklıyorum kurulum başlamıyor?

Bu konuda acil yardımınızı bekliyorum.. Resimli anlatım olarak bir kez daha deneyip çıkan sonuçları adım adım paylaşabilirim.. Tekrar indirip denediğimde resimli olarak durumumu paylaşmış olacağım..

misafirrr misafirrr (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Malwarebytes anti-malware kuramamanızın bir kaç sebebi olabilir. 

    Bunlardan ilki indirme ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz.

    • Malware bytes anti-malware programını buradan farklı bir tarayıcı ile indirin. İndirmeleri daha önce Chrome ile yapıyorsanız Internet Explorer veya Firefox ile indirin.
    • Dosya indirme işlemi bittiğinde dosya boyutunun 21 MB civarında olup olmadığını kontrol edin.
    • Kuruluma başlamadan önce kullandığınız antivirüs vs gibi programlar varsa bunları kapatın.
    • Malwarebytes anti-malware programını çift tıklayarak çalıştırmayın.  mbam-setup-2.1.6.1022.exe dosyasını sağ tuşla tıklayın ve yönetici olarak çalıştır'ı seçerek

    Adwcleaner  MBA kurulumunu etkilemez. Adwcleaner sürekli bellekte aktif çalışan bir uygulama değildir. 

    CCleaner  gibi programların kurulum sırasında açık olmadığından emin olun. Görev çubuğunda saatin oradaki simgelerden durumunu kontrol edin.

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim.. Yönetici olarak çalıştır yaptım zaten explorer dan yüklemeye çalıştım chrome saçma sapan nedenlerden dolayı yine kullanılamaz halde malesef.. CCleaner açık gözüküyor simgede bir de öyle deneyeyim o zaman çok duamı alırsınız.. onu nasıl kapatabilirimle uğraşacağım bu sefer sonra tekrar deneyeceğim.. Olursa kesin yazacağım çünkü sinir krizi geçirdim inmediği ve kurulumu olmadığı için mükemmel üçlü oluyorlar harika programlar bir antivirüs programına da ihtiyaç hissettirmiyorlar her biri.. Zaten aralarında en çok sevdğim tabiki de adw cleaner şeker gibi lokum gibi yerim ben onu neden biliyormusunuz, çünkü beni portal zımbırtısından e birçok şeyden kurtaran mucittir kendileri.. Adw cleaner  pc mde olunca kendimi çok iyi hissediyorum nedense tuhaf :) çok sevimlidir kendisi çok pratiktir hemencik halleder..

      misafirrr misafirrr (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • 23,2 mb olarak iniyor eğer inerse ve çalışırsa burada yuppy diyeceğim :) misafirrr 8 yıl önce
      • dosya boyutu 23,2 olarak indi fakat yönetici olarak çalıştır da işe yaramadı CCleaner da kapattım.. Acaba Microsoft Security Essentials dan mı kaynaklıdır? ;( çalıştır komutuna basmama rağmen başlamadı.. O da açık değildi simgede.. Anlayamadım açıkçası neden? Sinir sistemim çöktü, gerçekten sinir bozucu bir durum ;( misafirrr 8 yıl önce
      • Özelleştir bölümünden baktım da hala aktif konumda bu? ;-S Peki bunu nasıl pasife edeceğim ki? Bakmam lazım ;( misafirrr 8 yıl önce
      • Sistem gözetlemeyi aç ve aktif gözetlemeyi aç kutucuklarındaki işaretleri geri kaldırdım ama hala simgede aktif görünüyor bu nasıl olur? Aklım ermedi ;-s misafirrr 8 yıl önce
      • Yok ne yaptıysam olmuyor acaba ccleaner silip mi yüklesem setup zımbırtısı iniyor ama çalışmıyor ne yönetici olarak çalıştır komutunda ne de başka türlü diğer açık konum olan ccleaner a aklım ermedi gözetleme komutlarını kapatmama rağmen aktif hayret ki ne hayret çıldırmamak elde değil! ;( misafirrr 8 yıl önce

      0

      Eğer bilgisayarınızda virüs varsa Malwarebytes kurulumunu engelliyor olabilir.

      İndirdiğiniz dosyanın uzantısını değiştirmeyi deneyin.

      Örneğin dosya adı  mbam-setup-2.1.6.1022.exe  ise uzantısını  mbam-setup-2.1.6.1022.bat olarak değiştirin. ve çift tıklayarak çalıştırmayı deneyin.

      Kurulum yine başlamazsa Rkill'i çalıştırın: RKill nedir? RKill nasıl kullanılır?

      Rkill programını linkte anlatıldığı gibi kullanın ve Rkill Malware taramasını şimdi yapabileceğinize dair bir uyarı mesajı verdiğinde Malwarebytes kurulumunu yapmayı deneyin.

      hakan hakan (15424)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol