Malwarebytes Anti-Rootkit nedir? Nasıl kullanılır?

1

Malwarebytes Anti-Rootkit nedir?

Malwarebytes Anti-Rootkit ne işe yarar?

Malwarebytes Anti-Rootkit bilgisayarımı korur mu?

Malwarebytes Anti-Rootkit nasıl kullanılır?

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce sordu

      Toplam 1 Cevap


      1

      Malwarebytes Anti-Rootkit nedir?

      Malwarebytes firması tarafından geliştirilen casus yazılım kaldırma programıdır.

      Malwarebytes Anti-Rootkit bilgisayarınızı Rootkit denilen casus yazılımlara karşı korumanızı ve eğer bu casus yazılımlar bilgisayarınızda bulunuyorsa temizlemenizi sağlar. Malwarebytes Anti-Rootkit programının ne işe yaradığını anlamak için Rootkit adı verilen casus yazılımın ne olduğunu bilmek gerekir.

      Rootkit nedir? 

      Rootkit bilgisayara bulaşan, çalışan işlemler arasında kendini gizleyen, kötü niyetli kişilere, uzaktan bilgisayarınızın tam hakimiyetini sağlayan tespit edilmesi oldukça zor olan yazılımdır. Virüsler gibi amacı sisteminizi yavaşlatmak ve yayılmak değildir. Bilgisayarınızın kontrolünü ele geçirmeyi hedeflemektedir.  

      Rootkit bilgisayarınızı tamamen kontrol dışı bırakabilir ve kötü niyetli kişilerin bilgisayarınızı istediği amaç için kullanmasını sağlayabilir.

      Bütün bunları göz önünde bulundurursak bilgisayarı Malwarebytes Anti-Rootkit ile taratmanın ve korumanın önemini anlamış oluruz. Rootkit yazılımlar bilgisayarınıza girdiğinde tespit edilmesi oldukça zor casus yazılımlardır. Bu nedenle kullanılar Anti-Virüs programları tarafından fark edilmemeleri çok yüksek bir ihtimaldir. Kullanılan anti-virüs programı yeterli olmadığından Rootkit yazılımlar için geliştirilmiş olan Malwarebytes Anti-Rootkit programını kullanmak gerekir. 

      Malwarebytes Anti-Rootkit  ne işe yarar?

      Rootkit casus yazılımlar tespit edilmesi zor yazılımlardır. Malwarebytes Anti-Rootkit özel olarak geliştirilmiş bir program olarak Rootkit yazılımlarını tespit etmekte oldukça başarılıdır.

      Malwarebytes Anti-Rootkit bilgisayarınızda Rootkit denilen casus yazılımlar için tarama yapar. Tüm sistemi tarayarak tehdit olup olmadığını kontrol eder.

      Bilgisayarınızda tespit edilen Rootkit yazılımlarını bulduğunda temizlemenize de olanak sağlar. Bu şekilde bilgisayarınızı casus yazılımlara karşı korursunuz.

      Malwarebytes Anti-Rootkit nasıl kullanılır? 

      Malwarebytes Anti-Rootkit indir linkinden Malwarebytes Anti-Rootkit programını indirin. 

      İndirdiğiniz programı kurmak oldukça kolaydır. Malwarebytes Anti-Rootkit programını kuracağınız konumu seçin ve şartları kabul edin. Malwarebytes Anti-Rootkit programı kurulduğunda otomatik olarak açılacaktır. Açılan ekranda Next butonuna basarak programı çalıştırın.

      Bir sonraki adımda güncelleme ekranı açılacaktır. Update butonuna basarak Malwarebytes Anti-Rootkit programını veri tabanını güncelleyin. Malwarebytes Anti-Rootkit ve benzeri virüs, casus yazılım tarama programlarının veri tabanını güncel tutmak oldukça önemlidir. Bu adımı atlamayın.

      Güncelleme işlemi bitince Next butonu ile bir sonraki adıma geçin. Bu ekranda sistemi tarama işlemi gerçekleşecek. Bilgisayarınızın tamamen taranması için Scan targets başlığı altındaki üç seçeneğin de seçili olduğundan emin olun. Scan butonuna basın.

      Tarama bittiğinde CleanUp adımına otomatik olarak geçeceksiniz. Malwarebytes Anti-Rootkit bulduğu tehditleri bu ekranda görebilir ve Cleanup butonu ile temizleyebilirsiniz.


      Eğer bilgisayarınızda zararlı yazılım bulunmuyor ise Exit butonu ile programı kapatabilirsiniz.

      Malwarebytes Anti-Rootkit ile bilgisayarınız casus yazılımlara karşı koruyabilirsiniz.

      damlakoc damlakoc (1391)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol