Marvell 91XX Config ATA Device nedir?

0

Sorum Başlıktaki gibi, marvell 91xx config ata device nedir ? 

Aygıt Yöneticisinde sadece bunun karşısında sarı ünlem işareti var ve Windows sürücüyü bulamıyor ... Şu adrese gittim ama emin olamadım ; 

https://www.marvell.com/support/downloads/search.do 

Windows 8 İnstaller'i mi yüklemem gerekiyor? ( İşletim Sistemi Win 8.1 Pro ) ... Yoksa Anakart üreticisinin sitesinden mi indiriliyor? (Asus Sabertooth X58) ... 

ongun ongun (90)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Marvell 91XX Config ATA Device, adından çıkarım yapmak mümkün. Basitçe ATA ve Serial ATA (SATA) Hardisklerin kullandığı bağlantı teknolojileridir. Bu teknolojiler HDD gibi donanımların anakarta bağlantı şeklini ve aynı zamanda hdd ile anakart arasında veri transfer hızını ifade eder. Buradan yola çıkarak Marvell 91XX Config ATA Device donanımının anakarta ait bir bileşen olduğunu söyleyebilirim. 

    Sürücü olarak anakart üreticisinin sitesinden gerekli sürücüleri bulabilirsin. 

    Asus sitesini kontrol ettim. SATA sürücünüü yüklediğinde sorun çözülecek. Fakat anakartın eski ve sürücü olarak sadece Windows 7 ve Windows Vista sürücüsü var.  Onu da buradan indirebilirsin Marvell 91XX Controller Beta Driver V1.2.0.1002 for Windows 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.(WHQL)

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      1

      İnternette kısa bir araştırma yaptım. Marvell 91XX Config ATA Device bir SATA 6GB Denetleyicisi imiş. Açıkçası ben de yeni öğrendim.

      Verdiğin linkteki Windows 8 Installer'i yükleyip indirmeyi deneyebilirsin.

      Ya da donanım kimliği ile o sarı ünlem işareti çıkan sürücünün ne olduğunu tam olarak bulabilirsin. Böylece daha sağlıklı ilerleriz. Donanım kimliği ile sürücü bulmak için bu linkten faydalanabilirsin: En kolay driver bulma yöntemi. Donanım kimliği ile driver nasıl bulunur?

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol