Masaüstü bilgisayarım açılmıyor

0

Merhaba iyi günler benim bir sorum olacaktı masaüstü bilgisayarımın güç kaynağının arka Işık’ları durmadan yanıp sönüyor ama bilgisayar hiç açılmıyor ne bi fan çalışıyor ne de bi ekrana görüntü gelip kapanıyor hiçbiri olmuyor.bu sorunu yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler 🙂

kaptan1570 kaptan1570 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kasanın arkasındaki ışıklar yandığına göre bilgisayarına elektrik geliyor. Açma kapama düğmesinde sorun olabilir gibi geldi bana. Bastığında fanda da bir hareket olmadığına göre.

    Aslında yapılması gereken anakart üzeriden açma -kapama dügmesinin bağlandığı pinleri tornavida yardımı ile kısadevre yaptırmak böylelikle sorun açma kapama düğmende mi anlayabilirsin. Biraz teknik bilgisi olan birisi varsa çevrende bunu denesin. o pinleri kısa devre yaptırsın. Açılırsa sorun düğmededir. 

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      @hakan ın cevabı iyimser olmuş. Elbette power butonu arızalı olabilir. İlk bunu kontrol et. Bunun dışında anakartının üzerinde ses çıkarmaya yarayan bir tür speaker bulunur bunların kablosu takılı mı kontrol et (bazı anakartlarda bu sabit olabilir)

      Sen düğmeye bastığında bilgisayarın hata sesi çıkarıyor olabilir ve sen duymuyor olabilirsin bu sebepten. Daha sonra Ramleri, ekran kartını, işlemciyi yerlerinden sökmeli ve tekrar takmalısın. Yerinden oynayan bir şey var mı bunu anlarsın. Bunu da az çok bilgisayar parçalalarından anlayan biri yapsın. Sen sakın yapma. Başına ek iş çıkarırsın

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol