Masaüstü simgelerinin yer değiştirmesi

0

Merhabalar.

PC kapayıp açınca değil de monitorü aç kapa yapınca veya monitorun kendini uykuya alıp tekrar açıldığı zaman masaüstümdeki simgelerin sadece orta kısmındaki simgeler başka yerlere taşınıyor. Bunun sebebi nedir ?

Ekran kartı driverımı sildiğim zaman nedense sorun ortadan kalkıyor, fakat en güncel veya en eski driveri bile yüklememe rağmen tekrar aynı sorun ile karşılaşıyorum.

Yani bir senkron aşamasında gerçekleşiyor. Tahminimce ya ekran kartı yada monitorden bir ayarı kaldırmam gerek fakat ne yapacağımı bilmiyorum.

Ekran kartım Nvidia GeForce GTX 1070
Monitorüm Msi MAG271CQR
Kablo bağlantısı DP ile bağlı...

iceberg iceberg (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Masaüstünde boş bir alana sağ tık yapıp ardından " görünüm bölümüne gelip ; simgeleri otomotik düzenle seçeneğinin yanındaki ✔ işaretini kaldırarak " durumu denetleyin.

    EDİT : 

    Öncelikle şunu yap o zaman ; monitörün tuşlarında menü yazan yere gel orada fabrika ayalarına yüklemek için seçenekler olacak onu yaparak durumu denetle. 

    Ardından DDU program Display Driver Uninstaller programı ile bilgisayarı güvenli modda başlatarak ekran kartı driverini sil sonra manuel olarak nvidia sitesinden indirip kur. ( temiz kurulum olsun , denemişsin zaten ama bide ddu programı ile kaldırp tekrar kurarak dene. ) 

    windows 10 64Bit göre olan linki atıyorum : ( eğer farklıysa yaz ) 

    https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/152064

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Keşke cevap yazmak için cevap yazmasaydınız da önce sorumu okusaydınız. Bu durum sadece monitoru kapatıp açıldığında oluşuyor. Bense PC açıp kapatınca oluşmadığını yazmıştım. 2 gündür regedit ekran kartı driver vs kurcalıyorum yani bu sağ tuş ayarlık bir durum değil ki zaten oda bende format sonrası hep kapalıdır. ilginize teşekkürler. iceberg 4 yıl önce
    • sırf cevap yazmak için yazmadım ; genelde o bölümün tiki olunca simgeler tek bi yerde toplanıyor. belki işini görür diye yazmıştım. ybaskin34 4 yıl önce
    • @iceberg edit olarak ekleme yaptım ona bak bi. ybaskin34 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol