Masaüstünden Laptopa Dosya Aktarırken Sorun

0

Merhaba arkadaşlar,

Bizim evde bir adet masaüstü ve bir adet laptop var. Masaüstü internete kabloyla bağlı iken laptop kablosuz. Tabii ki ikisi de aynı modeme bağlı.

Masaüstünden laptopa ağ bağlantısı aracılığı ile dosya yollamak istiyorum. Ancak, ''Denetim Masası/Ağ ve İnternet/ Ağ bilgisayarlarını ve aygıtları görüntüle'' dediğim zaman bir sorun ortaya çıkıyor. Şöyle ki, masaüstü bilgisayardan bu işi yaptığımda, ağda hem laptopu hem de masaüstü bilgisayarı görebiliyorum. Ancak laptoptan buraya girince, ne laptopu görebiliyorum ne de masaüstünü. Dolayısıyla dosyayı da alamıyorum. 

Sorun sizce ne olabilir?

Teşekkür ederim.

 

goktug goktug (8)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Her iki bilgisayarda da ağ ve paylaşım izinlerinin açık olduğundan, ağ taramasına açık olduklarından emin olun. Paylaşım özellikleri kapalı olduğundan birbirlerini ağ üzerinden göremiyor olabilirler.

    • Her iki bilgisayarında ağ ve paylaşım merkezi üzerinden Ağ bulmayı aç ve Dosya ve yazıcı paylaşımını aç seçeneklerinin açık olduklarını kontrol edin.
    • Her iki bilgisayara birbirlerine doğru ping komutu ile test edin (ping kapalı olabilir, bu her zaman doğru sonucu vermeyabilir.Ancak genel olarak bir bilgisayarın erişimi bağlantının sağlanabileceğini gösterebilecektir.)
    • Paylaşım için herhangi bir bilgisayarda paylaşım klasörü oluşturun ve gerekli izinleri verin.
    • Paylaşım klasörü oluşturduğunuz bilgisayara doğru klasör sistemi veya çalıştır bölümü üzerinden        " \\192.168.X.X " şeklinde ulaşmaya çalışın.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol