Masmim.com güvenilir bir site mi?

0

instagram üzerinde masmim.com adlı web sitesinin reklamına denk geldim. Tam da çamaşır makinasına ihtiyacım varken reklamı çıktı. Beyaz eşya satıyor. Fiyatları da çok makul görünüyor. Alayım mı almayayım mı derken biraz masmim.com web sitesini webde araştırayım dedim. Fakat neredeyse hiç bir sonuç bulamadım. Öyle ki masmim.com diye aratınca bile web siteleri çıkmıyor. Sizlere sormak istedim masmim.com güvenilir mi? Masmim.com sitesinden daha önce alışveriş yapan oldu mu?

Anonim Anonim (156)
9 ay önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Masmim.com reklamlarına ben de denk geldim.

    Sitede bana güvenilmez gelen şeyleri hemen yazayım.

    • Kredi Kartı ile ödeme yok ödemeleri Havale ile kabul ediyorlar. Bu güvenilmez bir durum.
    • masmim.com alan adı 7 gün önce satın alınmış (28.05.2023). Site çok yeni. 
    • Alan adı masmim.com 1 yıllık satın alınmış.Şüpheli 
    • masmim.com sitesi Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), ne kayıtlı kayıt ismi CANAN UĞURLU görünüyor fakat Havale için isim Mustafa Öztürk kullanılıyor. Bu da şüpheli bir durum.
    • masmim.com alan adı 28.05.2023 tarihinde kayıt edilmiş. Fakat sitedeki ürün yorumları  2021 gibi eski bir tarihten yapılmış görünüyor. Ürünlere  yapılan yorumlar sahte görünüyor.
    • Neredeyse her ürüne olumlu yorum yazılmış ve yorumlar sahte görünüyor.
    • Her üründen sadece 1 tane kalmış gibi görünüyor.  Bu da kullanıcıyı  alışveriş konusunda hızlı davranması için yapılmış bir hile gibi görünüyor.
    • Üründen sipariş verdiğinizde 1 tane kalan ürünün artık sitede görünmemesi gerekirken hala sitede görünüyor. Ben deneme için bir sipariş verdim fakat ürün hala web sitesinde görünüyor. 1 tane satıldığı için ürünün siteden kaldırılması gerekir ki burada da hileli bir durum söz konusu.
    • masmim.com adresi olarak Kirazlıdere, Kadem Sk. No:9, 05200 Amasya Merkez/Amasya, Türkiye görünüyor fakat bu adreste herhangi bir Google haritalar kaydı görünmüyor.
    • Trendyol, hepsiburada, n11 gibi pazaryerlerinin hiç birinde mağazası yok. Şüpheli bir durum.

    Sonuç olarak masmim.com sitesi bir dolandırıcılık girişimi gibi görünüyor.  Masmim.com üzerinden alışveriş yapacak olanların yukarıdaki uyarılarımı mutlaka dikkate almalarını öneririm.

     

     

    murat murat (12492)
    9 ay önce cevaplandı

      1

      Site Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) sistemine kayıtlı fakat bu sitenin güvenli olduğu anlamına gelmez.

      Yorumlardan fiyatlara her şey şüpheli görünüyor. Site iyi niyetli kurulmuş fakat sonra hack edilmiş, çalınmış da olabilir.

      Site Danla Biliç'in adını kullanıyor fakat Danla Biliç'in bundan haberdar olduğunu zannetmiyorum. Test amaçlı Whatsapp destek hatlarına mesaj attım mesaj henüz iletilmedi, cevap yazan olmadı.

      Site tamamen güvenilmez ve dolandırıcılık amaçlı görünüyor. 

      alattin alattin (16984)
      9 ay önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol