Master Hard Disk SMART Command Failed Press F1 to Resume hatasının çözümü nedir?

0

Bilgisayar ilk açıldığında American Megatrends POST ekranında  3rd Master hard disk S.M.A.R.T Command Failed Press F1 to Resume yazıyor ve takılıyor. Master Hard Disk SMART Command Failed hatasının çözümü nedir?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bilgisayar açılırken POST ekranında 3rd Master hard disk S.M.A.R.T Command Failed Press F1 to Resume hatası ile kalıyorsa bilgisayarda bir HDD yani sabitdisk sorunu yaşıyorsunuz demektir.

    S.M.A.R.T bilgisayardaki diskleri izleme sistemidir. S.M.A.R.T sayesinde diskin sağlığı ile ilgili bilgiler alabiliriz. Yine S.M.A.R.T bizi diskte oluşan fiziksel sorunlar ile ilgili bilgilendirir.

    Bu ekranda F1 tuşuna bastığınızda muhtemelen bilgisayar açılmaya devam edecektir. Ama bu uyarı HDD'nizle ilgili bir sorun olduğunun göstergesidir.

    3rd Master hard disk S.M.A.R.T Command Failed Press F1 to Resume hatası HDD'deki hatalardan ya da HDD kablosundan kaynaklanabilir. Yine bazen anakart üzerindeki sata çıkışlarındaki bir sorun da bu hataya sebep olabilir.

     Master hard disk S.M.A.R.T Command Failed Press F1 to Resume hatası alınıyorsa yapılabilecekler:

    • Hardiski anakart üzerinden başka bir SATA portuna bağlamayı deneyin sorun devam ediyor mu kontrol edin.
    • HDD sata kablosunu değiştirin. Sorunun kaynağı Sata kablosu olabilir.
    • F1 tuşu ile bu ekrandan çıkın ve mutlaka HDD üzerindeki önemli dosyaların yedeklerini alın.

    Eğer eski bir HDD kullanıyorsanız sabitdiskiniz artık ömrünü dolduruyordur ve mutlaka önemli dosyaların yedeklerini alın. Yüm yukarıdaki işlemlere rağmen Master Hard Disk SMART Command Failed Press F1 to Resume  hatası alınıyorsa HDD'nin değiştirilmesi gerekebilir. Diskin tamamen ne zaman bozulacağına dair bir zaman vermek burada imkansızdır. Disk tamamen ölene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz ama bu arada önemli dosyalarınızı bu diskte tutmayın.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol