Mavi ekran hatası - memory_management - pfn_list_corrupt

0

Merhabalar. Dün bilgisayarım yeniden başladı. Ardından bugün mavi ekran aldım. Uzun yıllardır bilgisayar kullanıcısıyım ancak afaki konuşmak istemiyorum bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var. Masaüstü geldikten bir müddet sonra, bu ekranı aldım.

Son zamanlarda yaptığım yazılımsal bir değişiklik yok. 

Düzenleme: Yaklaşık yarım saat sonra yeniden açmayı denediğimde, farklı bir mavi ekranla karşılaştım. Yalnız bu ekran masaüstü gelmeden oldu. `Windows başlatılıyor´ dan hemen sonra. 

gencturk gencturk (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Mavi ekran hataları genelde pek hayra alamet hatalar değildir. Malesef çoğu mavi ekran hatası donanımsal nedenlerden ötürü kaynaklanır. Bu durumda da donanım değiştirme veya donanım hatasını düzeltme ardından sorunlar genelde çözülür.

    Aldığınız her iki hata da RAM yüzünden oluşan hatalar ile eşleşiyor. Genelde ram lerde oluşan bozukluklar, ramlerin birbirleri ile veya bilgisayar ile uyumsuzluğu, bilgisayarınızda yüksek sıcaklık vs.. gibi donanımsal sebeplerden hatayı yaşıyor gibisiniz. Nitekim çalıştığım şirkette de yakın zamanda bu tarz bi hatayı uyumsuz ram yüzünden almıştım.

    Kolaydan zora giderek aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz;

    • Bilgisayarınızdaki sıcaklıkları kontrol edin ve varsa yüksek sıcaklıkları temizlik gibi çözümler ile düşürmeye çalışın.
    • Bilgisayarınızın içini açarak Ramlerini çıkartın ve ram uçlarını silgi ile silin ve yerlerine tekrar oturtun. Ardından çalıştırarak tekrar kontrol edin.Ayrıca bilgisayarınızda çift ram var ise her iki rami de çıkartarak tek tek çalıştırın ve sorun olan rami bulmaya çalışın. İmkanınız varsa farklı bir ram ile bilgisayarınızı çalıştırmayı deneyin.
    • Bu ihtimaller ardından sorun çözülmezse bilgisayarınızı format atmayı deneyebilirsiniz.

    Sorununuzun durumu hakkında bizi bilgilendirmeyi unutmayın.

     

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol