Maxthon browser nasıl bir tarayıcı?

0

Maxthon browser nasıl bir tarayıcı güvenilir mi? hızı nasıl?

Bilgisayarıda yüklüymüş yeni farkettim lenova yüklemiş.

En iyi internet tarayıcısı hangisi?

xmusax xmusax (3)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Hocam merhabalar  İşim gereği bütün tarayıcıları devamlı kullanıyorum. Lakin Maxthon'a hayran kaldım. Hani bir tarayıcının bir yönünü çok seversiniz; diğer yönlerden başka tarayıcılar iyi olsa bile siz yine de onu kullanırsınız ya. Ama Maxthon her yönden harika. Bu kadar özellikli bir tarayıcı görmedim. Bu kadar özelliğine rağmen halen nasıl en az RAM ve CPU harcayan tarayıcı olabildiğine de şaşırıyorum. 
    Bütün tarayıcıların her güncellenmelerinde kaynak sarfiyatını deniyorum. 10 farklı web sitesini 10 sekme olarak 7 farklı tarayıcıda açıyorum. Kaynak kullanımı en az Maxthon'da. 
    En çok kullandığım özellik Gece Kipi. Karanlık ortamda gözleri yormamak için renkleri ters çeviriyor. 
    Ekran alıntısı var bir de. PrintScreen gibi değil. Ekranın istediğin kısmını alıntılayıp anında tarayıcı içerisinde Paint araçlarıyla düzenleyebiliyorsun. 
    Sayfa sessizleştirme var. Bilgisayarın ses ayarından değil de, doğrudan Maxthon'da sesi kapatabiliyorsun. 
    Video ve ses dosyalarını indirebiliyorsun. Bu da dahili bir özellik. IDM gibi video ve ses üzerine fareyi getirince indir butonu çıkıyor. 
    İnternet hızını, karşıya yükleme, kaynak kullanımı göstergelerini durum çubuğunda anlık olarak görebilirsin. 
    Çok kullandığım özelliklerden biri de User Agent'ı değiştirebilme. Yani web sitelerine kendini başka bir tarayıcıdan, işletim sisteminden veya cihazdan giriyormuş gibi gösterebiliyorsun (: 
    Dahili reklam engelleyicisi de var. Hatta tıklayarak reklam engelleme özelliği bile var. Sayfalardaki reklamlara tıklıyorsun, bir daha o reklam alanlarında reklam çıkmıyor. 
    Ekranı bölme var ayrıca. Aynı anda iki web sayfasını görüntüleyebiliyorsun. Ayırma çubuğunu sağa sola kaydırarak pencereleri boyutlandırabiliyorsun. Karşılaştırmalarda falan çok kullanışlı. 

    Gelelim bulut özelliklerine; 
    - Geçmişini, favorilerini, ayarlarını, hızlı erişim kutucuklarını, kullanıcı adı ve parolalarını, uzantılarını, reklam engelleme kurallarını, hatta indirilen dosyalarını, adres çubuğu geçmişini bile eşitleyebilirsin. 
    - Bulut Sekmelerim özelliği ile bir cihazda kapattığın sekmeleri diğer cihazında Maxthon'u açtığında tek tıkla kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Ki inanılmaz bir özellik. Mesela iş bilgisayarında 20 sekme açık. Hiç kaydetmene gerek yok sayfaları. Tarayıcıyı kapat, eve gittiğinde evdeki bilgisayarında Maxthon'u aç ve "Bulut Sekmelerim" düğmesine tek tıkla iş bilgisayarında yarım bıraktığın sayfalar anında açılsın. Ya da telefonunda, fark etmez. 
    - Senkronize özellikli kendi not defteri var. Her şeyi oraya yazıyorum ben. Telefonumda, tabletimde, bilgisayarımda notlar hep yanımda. 
    - Buluta Yolla diye bir özellik var. Bir sekmeyi, linki, videoyu, resmi vs. sağ tıklayıp "buluta yolla" diyerek bir arkadaşının mail adresine veya telefonuna SMS olarak(ücretsiz) gönderebiliyorsun. O arkadaşın da Maxthon kullanıyorsa tarayıcısında bildirim çıkıyor ve tıklayıp gönderdiğin şeyi anında açıyor. Sen kendi cihazlarından birine de gönderebiliyorsun ve gönderdiğin şey anında gönderdiğin cihazdaki Maxthon'da açılıyor (: Adamlar yapmış. 


    Peki güvenlik? 
    - Bilgisayarındaki Maxthon ile ilgili yerel dosyalar dahi AES256 standartlarıyla şifreleniyor. Yani tarayıcıda hesabından çıkış yaptığın an yerel diskindeki çerezlerin, kullanıcı dosyalarının, kısacası Maxthon ile ilgili dosyalarının hepsi benzersiz algoritmayla şifreleniyor. Açmak imkansız. 
    - Buluta kaydedilen verilerin ise, her biri parçalanıp her bir kod parçası ayrı ayrı şifrelenip 8 farklı ülkedeki onlarca sunucuya rastgele dağıtılıyor. Örneğin oto-doldurmaya kaydettiğin facebook e-posta adresin ve şifren bir sürü parçaya ayrılıp farklı sunuculara gönderiliyor. Bunları birleştirmenin tek yolu Maxthon'da oturum açman. Ayrıca istersen mobil onay da gerekiyor. Güvenlik konusunda gerçekten harika protokolleri var. 
    - Diğer bütün tarayıcılardaki bilgilerini, favorileri, geçmişi vs. -kullanıcı adları ve parolalar- dahil Maxthon'a aktarabiliyorsun. Bu Maxthon için bir kolaylık olsa da, aslında diğer tarayıcılardan veri çekmenin, bilgi araklamanın ne kadar kolay olduğunu da gösteriyor. Ama Maxthon'dan başka tarayıcıya veri aktarmak için şifreni girmen, oturum açmış olman gerekiyor ;) 

    HTML5test.com adresinde de Maxthon, ana tarayıcı olarak geçiyor ve en yüksek HTML5 desteği puanına sahip. Bütün tarayıcıların en son sürüm karşılaştırmasını buradan görebilirsin: http://html5test.com/co...chrome-39/opera-24.html 

    Ben Maxthon'a hayran kaldım. Öyle bağnaz bir fanboyluk değil bu. Gerçekten haklı nedenlerle açıkladım tavsiyemi. 
    Bu yazıyı uzunca yazdırmaya emek harcatacak kadar kendini sevdirmiş demek ki. 
    Şiddetle tavsiye ederim. 

    bcaggul bcaggul (117)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Çok güzel anlatmışsınız. Yazıyı okuyunca kurmaya karar verdim. Teşekkürler hakan 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol