Merhabalar Lenovo Acilmama sorunu

0

Lenovo bilgisayarimi recovery yaptim fakat kapandı ekran gitti acma tusuna basıyorum siyah ekranda battery error hatası alıyorum ve pc geri kapanıyor çözüm ne olabilir? Critical low battery error hatasi

kullanici786748 kullanici786748 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Şehir şebekesinde (prize fiş takılı halde) normal açılıyorda sadece batarya ile açarken bu hatayı veriyorsa muhtemelen batarya ömrünü tamamlamış demektir. Bunu tam olarak anlaybilmek için aynı marka/model bir notebook'tan test maksadıyla batarya alarak kendi notebook'una takıpta çalışıp çalışmadığına bakabilirsin. Eğer o batarya ilede aynı hatayla karşılaşırsan o halde problem batarya kaynaklı olmayıp, bataryanın doluluk seviyesinin hesaplanmasındaki sistemde bir problem var demektir. Aksi halde, yani o batarya ile ve elektrik fişine takılı olmadan bilgisayarın normal açılırsa bu senin bataryanın bozuk veya ömrünü tamamlamış olduğunun kesin göstergesi olur.

    Bu arada belki batarya gerçekte sağlam olupta sadece boşalmışta olabilir.Bunu anlayabilmek için notebook'u açılmasa bile bir süre (birkaç saat gibi) prize fiş takılı halde bırakmak lazım. Belki bu şekilde batarya yeniden şarj olacak ve problem düzelecektir.

    Bir diğer ihtimalde bataryanın notebook bağlantısındaki kontaklarında bir problem oluşmasıdır. Ancak bu zayıf bir ihtimaldir. Zira bir düşme çarpma nemli ortamda kalarak metalik kısımların oksitlenmesi vb gibi vaziyetler meydana gelmedikten sonra normal şartlarda bu gibi durumlarla karşılaşılmaz.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Tamir olur değilmi yani her turlu bilgisayarciya götursem?

      kullanici786748 kullanici786748 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Büyük ihtimalle tamirlik bir vaziyet bile yok. Eğer batarya ömrünü tamamladıysa yenisini alacaksın, hepsi o kadar. temmuz 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol