Messenger 10. yılını kutluyor mesajı nedir, gerçek mi?

0

Bir arkadaşımdan "Messanger 10. yılını kutluyor! Eğer bugün bu mesajı 25 kişiye gönderirseniz, aylık 7 GB internet hakkınız olacaktır." diye mesaj geldi. Bu mesaj virüs mü yoksa gerçek mi?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Facebook ve Facebook Messenger üzerinden yayılan "Messenger 10. yılını kutluyor..." adı altında hiçbir mesaja inanmayın ve mesajda size söyleneni yapmayın. Bu (ve gibi) mesajlar kesinlikle yanıltma amaçlıdır, hiçbir şekilde gerçeklik payı bulunmamaktadır.

    "Messanger 10. yılını kutluyor..." denmiş, ancak Facebook Messenger uygulaması ilk olarak 9 Ağustos 2011 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Biz şuan 2018 yılındayız. En bariz şekilde bu ayrıntı bile mesajın sahte olduğunu belli ediyor diyebilirim.

    İkinci olarak dikkat ederseniz "Messanger" yazmış, "Messenger" yazılmamış. Yani bu mesajı 25 kişiye gönderdiniz ve 7 GB internet hediye gelmedi. Daha sonra bu mesajı gönderenleri (bir ihtimal de olsa) bulup dava açtınız, hiçbir hak iddia edemeyeceksiniz. Çünkü "biz Messenger demedik" diyecekler.

    Bu tarz küçük ayrıntılara dikkat edin. Sosyal medyada gördüğünüz her habere inanmayın, sizden yapılmasını istenen bir şeyi yapmadan önce mutlaka onu araştırın. Uzmanim.net'te bu tür mesajlar hakkında bilgi veriyoruz. 

    Buna ek olarak "WhatsApp 10. yılını kutluyor" mesajına dikkat, virüs olabilir adlı konuda aynı sahtekarlığın WhatsApp için de yapıldığını görebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Peki bunların bu mesajları göndertmede çıkarları ne oluyor. Mesajların içinde link oluyormu? selocan787 6 yıl önce
    • Paylaştığımız örnekte herhangi bir link eklenmemiş, ancak eklenen linkler hiçbir şekilde güvenli olmayacaktır ve tıklanmamalıdır. @selocan787 omercik 6 yıl önce
    • Maddi olarak herhangi bir çıkarları olduğunu zannetmiyorum, tamamen sosyal medya bozgunculuğu.. İnsanların duygularıyla oynayıp kandırmaktan zevk alan bir kitle var. @selocan787 omercik 6 yıl önce
    • Tamam Teşekkürler selocan787 6 yıl önce
    • Facebook @farurhenho :) :D nvidiagtx 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol