Metin2 Trojan mi var ?

0

Antivirüs programı trojan olarak algılıyor internetten videolarda da  gördüğüm kadarıyla windows ya da antivirüs programları oyunun dosyarlarında trojan buluyor acaba trojan olarak mı algılıyor doğruluk payı nedir ?

mumim mumim (19)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İnternetteki bir çok kişi bundan mağdur. Birinin yazdığı cevap şu şekilde;

    Metin2 nin oyunculara gönderdiği trojan virüsü ile ilgili metin2 nin Forum sitesinde moderatörün açmış olduğu bir konuya bende bir cevap yazdım ve akabinde hesabım engellendi. Mesajımda hakaret veya küfür yoktu. Böyle olacağını tahmin etmediğim için mesajımıın fotoğrafını da almadım maalesef. Bu oyunda hakkınızı arayamıyorsunuz kesinlikle

     

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

    • yıllardır antivirüs programları algılıyor ancak oyun dosyalarını virüs olarak gördüğü söyleniyor ne kadar doğru olabilir belki gerçekten zararsızdır. mumim 4 yıl önce
    • Zararsız olabilir, Zararlı'da olabilir net bir şey söylemek mümkün değil. hydra 4 yıl önce

    0

    Metin2 forumunda da benzer yazıları okudum. Metin2 oldukça bilinen bir oyun. Bu tür sorunlar False Possitive olarak adlandırılır. Metin2'nin sahip olduğu bası dosyalar Windows Defender tarafından Trojan:Win32/occamy.c olarak tespit ediliyor. 

    False Possitive şu demek: Aslında dosya da virüs yok fakat bazı hareketleri virüse benziyor bu sebepten antivirüs programı hatalı / yanlış uyarı veriyor. Benim düşüncem Metin2 de aynen bu şekilde bir hata veriyor. Tabi oyunu bir crack sitesinden indirmediysen, kendi sitesinden indirdiysen.

    Metin2 dosyalarından cheat blocker klasörü altındaki cb.cbm dosyası için uyarı veriliyor. Bu dosyayı https://www.virustotal.com/gui/home/upload  adresinden taratabilirsin. Sadece sonucu bize gönderirsen inceleyebilirim. Ama ben MEtin2 de virüs olduğunu / trojan olduğunu düşünmüyorum.  Bunun yanlış bir uyarı olduğunu düşünüyorum.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol