Mevcut Proje'de Yer Alan Ekip Arkadaşlarının Çalışması

0

Merhaba,

Sorumu şöyle izah edeyim. Kurumsal şirketler'de çalışan kişiler devamlı olarak mı yoksa freelancer olarakmı çalışıyor. Örneğin paraşüt.com'da yer alan 4 yazılım uzmanı var bu yazılım uzmanlarına sadece altyapıyı hazırlarken yani web siteyi vb. geliştirirken ihtiyaç duyulmuyormu. Bu 4 Kişi devamlı olarak ne gibi işler yapıyorlarda normal maaşlı olarak çalışıyor. Hakikaten aklıma takılan bir konu bu. Neredeyse tüm teknoloji girişimlerinde böyle. Daha önce hiçbir teknoloji girişiminde çalışmadığım için bilemiyorum. Sizin bir bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir.

@alattin abi belki bir fikrin vardır.

notify notify (538)
6 yıl önce sordu

  • bu soru aklımda yarın uzunca cevaplayacağım. Şimdi bebek ağlıyor :)) alattin 6 yıl önce
  • Peki @alattin abi notify 6 yıl önce
  • Cevap yeterli mi uzatayım mı? alattin 6 yıl önce
  • Yeterli tabii ki abi :) Çok sağol notify 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Kurumsal yapıların çoğunda, özellikle yazılım firmalarında, tüm çalışanlar kadroludur.

Yazılım ekibinde genelde herkesin farklı görevleri vardır. Örneğin bir web uygulaması yapılıyorsa, HTML,CSS, JavaScript bölümlerini hazırlayan bir frontend developer,  sunucu tarafında çalışacak uygulamayı yazan (örneğin asp.net) backend developer, SQL,ORACLE, MYSQL gibi veritabanını yöneten bir veritananı yöneticisi, varsa mobil uygulama geliştiricileri vb. 

Bir de mesela Full Stack Developer vardır. Mesela bu adamlar startuplar için bulunmaz nimettir. Bir işin tamamını üslenir ve yaparlar.

Bu yapı uygulamanın, şirketin boyutuna göre değişir.  Çok büyük uygulamalarda yazılım bileşenlerden oluşur. Her bileşen için ayrı bir takım bile olabilir. Örneğin Windows işletim sistemi gibi devasa ve büyük yapıları yönetmek kolay değildir. 

Uygulamaların bir yaşam döngüsü vardır. Bir uygulama doğar, büyür, gelişir ve ölür. Bu sürecin tamamında geliştiricilere ihtiyaç vardır.

Sonuç olarak; iyi bir yazılım iyi ekip işidir.

alattin alattin (16999)
6 yıl önce cevaplandı

  • çok sağol abi notify 6 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol