Microsoft Edge bu site güvenli değil hatası çözümü | 2019

0

Microsoft Edge'de bir siteye girmeye çalışırken "bu site güvenli değil" hatası alıyorum. Mesela LOL'e kayıt olmaya çalışırken "Bu, birinin sizi kandırmaya ya da sunucuya gönderdiğiniz bilgileri çalmaya çalıştığı anlamına gelebilir. Bu siteyi derhal kapatmalısınız." diye uyarı veriyor.

Microsoft Edge bu site güvenli değil hatasını nasıl çözebilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Microsoft Edge bu site güvenli değil uyarısı, girmeye çalıştığınız sitede yaşanan bir SSL sertifika probleminden kaynaklanır. Bu çözümde yaşanan bu sorunun sebeplerinden ve çözümünden bahsedeceğim.

    Bu site güvenli değil uyarısı neden çıkar?

    Bu hata, bağlanmak istediğiniz sitenin SSL sertifikasının bir şekilde doğrulanamamasından dolayı yaşanır. Problemin sebeplerini ve çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz.

    1. SSL sertifika süresinin dolması

    Web sitelerinin SSL sertifikasının süresi vardır. Mesela 1, 2, 3 yıl gibi düşünebiliriz. Bu süre dolduğu anda sitenin yetkilileri SSL sertifikasını yenilemelidir. Eğer SSL sertifikası yenilenmezse o siteye girmeye çalışırken Microsoft Edge bu site güvenli değil uyarısı verir.

    Sebep bu ise, sizin yapabileceğin hiçbir şey yok. Zaten site yetkilileri durumu fark edecek ve en kısa sürede düzeltecektir. Problemin düzelmesini bekleyin.

    2. Bilgisayarın tarih ve saatinin yanlış olması

    Bu site güvenli değil hatasının bir sebebi, bilgisayarın saat ve tarihinin yanlış olmasıdır. Bilgisayarınızın tarihini ve saatini kontrol edin, yanlışlık varsa düzeltin. Denetim Masası'na girip sağ üstteki arama bölümüne "tarih ve saati ayarla" yazarak ilgili kısımdan düzeltmeniz mümkündür.

    3. Bilgisayarda zararlı yazılım olması

    Bilgisayarınızda zararlı yazılımlar varsa Microsoft Edge bu site güvenli değil hatası verebilir. Bilgisayarınızda virüs temizliği yapmanızı tavsiye ediyorum.

    Biz uzmanım.net olarak Malwarebytes ve Emsisoft anti-malware yazılımlarını virüs temizliğinde şiddetle öneriyoruz. Bu programların detaylı bir şekilde kullanımına aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sırasıyla bunları yükleyin ve bilgisayarınızı tam taramadan geçirin.

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? - VİDEOLU ANLATIM

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır - RESİMLİ ANLATIM

    4. Hosts dosyasının bozuk olması

    Windows'ta hosts isminde önemli bir dosya var. Bazen virüsler hosts dosyasını bozarlar. Hosts dosyası bozuksa aynı şekilde bu site güvenli değil uyarısı çıkabilir. Hosts dosyasını düzelterek sorunu çözebilirsiniz.

    Hosts dosyasının nasıl düzeltileceğini bu videodan öğrenebilirsiniz: Bağlantınız gizli değil hatasının çözümü (5:50 dakika)

    5. Windows'un güncel olmaması

    Nadiren de olsa Windows'un güncel olmaması, internet bağlantılarında SSL probleminin yaşanmasına sebep olabiliyor. Her ihtimale karşı Windows güncellemelerini kontrol edin.

    Bilgisayarınızın arama bölümüne "windows update" yazdığınızda güncelleştirme bölümü çıkar. Oradan güncellemeleri denetleyebilir, bulunan güncelleştirmeleri yükleyebilirsiniz.

    7. Antivirüs programlarının siteye engel koyması

    Bu site güvenli değil sorunu, bazen antivirüs programlarından kaynaklanabilir. Bilgisayarınıza antivirüs yükledikten sonra bu uyarıyı almaya başladıysanız, geçici olarak antivirüsünüzü kaldırın. Kaldırdıktan sonra düzeldiyse, demek ki problem ondan kaynaklanıyordur.

    8. Sitenin yasaklı olması

    En çok karşılaşılan sebeplerin başında bu gelir. Devlet tarafından yasaklanan bir siteye girmeye çalıştığınızda tarayıcıların o sitenin SSL sertifikasını doğrulayamaz. Doğrulayamadıkları için doğal olarak Microsoft Edge size "bu site güvenli değil" hatası verecektir.

    Yasaklı bir siteye girmek istiyorsanız VPN kullanmanızı öneririm. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak en iyi VPN programları önerilerimizi bulabilirsiniz.

    En iyi VPN programları - Windows PC için - 2019

    En iyi VPN programları - Android, iOS, Mac - 2019

    Bu site güvenli değil hatasının çözümü

    Microsoft Edge hala aynı hatayı veriyorsa, şunu deneyin:

    1. Bu site güvenli değil uyarı mesajının altındaki "Ayrıntılar" yazısına tıklayın, ve sayfayı aşağıya kaydırın.
    2. Ardından "Web sayfasına gidin (önerilmez)" yazısına tıklayın.

    Bunu yaptığınız zaman büyük ihtimalle o site herhangi bir güvenlik doğrulamasına takılmadan açılacaktır.

    microsoft edge bu site güvenli değil

    Önemli Not: İnternet bankacılığı, alışveriş siteleri gibi kredi kartı bilgileri girmeniz gereken sitelerde bu site güvenli değil hatası alıyorsanız, bu tarz sitelere "Bu web sayfasına gidin" diyerek bile olsa girmeyin. Bilgileriniz çalınabilir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol