Microsoft Edge Sekme Önizlemesi özelliği nasıl aktif edilir?

0

Arkadaşlar hepimizinde bildiği gibi ​WİNDOWS 10 ​piyasaya çıkalı henüz 2 hafta oldu.İşletim sistemimiz piyasaya sürülmeden önce bir çoğumuz (başka bir fırsatımız bulunmadığı için) ​WİNDOWS XP , WİNDOWS 7 , WİNDOWS 8 , WİNDOWS 8.1 VEYA LİNUX VE MAC gibi işletim sistemleri kullanmaktaydık. Windows 10 çıkmadan önce Windows 10 ile gelen yeni nesil tarayıcısı olan​ Microsoft Edge​'nin tanıtım videosunu izlerken gözüme çarpan bir kaç özellik şuanda tarayıcımızda bulunmuyor. Bahsettiğim özellik ise sekmelerin üzerine gelip (tıklamaksızın) ​kendi kendine sekme önizlemesiydi. Bahsettiğim özelliği şuanda kendi çabaları ile çözmüş olan arkadaşlar var ise çözüm fikirlerini bekliyorum.

​Teşekkür Ederim....




 

selcukulusal selcukulusal (32)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ben tanıtımını izlemememiştim, böyle bir özellik olduğunu da görmemiştim.Ancak olsaydı gerçekten güzel olurdu.Sekmelere tıklamaksızın ne olup bittiğini görebilirdik.

    Örneğin; Opera tarayıcısı 24. sürümden itibaren sekme önizleme özelliği ile geldi.Bu özellik açık olarak gelmiyor.Menüye girerek Bu özelliği bulup açmamız gerekiyordu.

    Aynı şekilde Edge için menüleri gezdim, zaten menüleri çok az, böyle bir özellik göremedim.Belki ileride bu özelliği eklerler.Bize önizleme sürümünde göstererek ileride olacağını söylemek istemişlerdir.Ya da tam olarak sorunlarını halledememiş olabilirler.Bence ileride söylediğiniz özellik ile karşılaşacağız.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Umarım karşılaşırız. Bu arada operayı hiç kullanmamıştım kullandıysanız biraz bilgi verir misiniz ? Performans vs.

      ​Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür Ederim...
       
      selcukulusal selcukulusal (32)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Aslında ben de operayı tam anlamıyla kullanıyorum diyemem.Bazen birkaç tarayıcı kullanmamız gereken durumlar olabiliyor.Bu yüzden operayı indirip kurmayı tercih etmiştim.Kullandıktan sonra hoşuma gitmeye başladı.Opera tarayıcı alanında çok eskilerden beri var olan bir firma.Kullanıcı kitlesi ise kemikleşmiş diyebiliriz.Kullanım oranlarına baktığımızda diğer tarayıcılardan çok düşük ancak her zaman sabit şekilde ilerliyor.Kullanan belirli bir kitlesi var.Aslında güzel bir tarayıcı ancak reklamını yapan yok sanırım ki pek kullanılmadı.Şuanda tarayıcılarda mevcut olan birçok özelliğin aslında ilk çıkışı operadan geliyor.Mesela fare hareketleri diye bir özellik mevcut.Sağ tuşa basılı olarak fareyi sağa çekiyorsunuz safya ileri gidiyor sola çektiğinizde ise geri geliyor.Aklıma şuan bu geldi. Eklenti olarak yeterli durumda ama bir mozilla veya chrome değil tabiki de.Mesela Adblock eklentisi sorunsuz çalışıyor. Performans olarak ben açıkçası çok beğendim diyebilirim.Çok akıcı sayfalar birbirinden bağımsızmış gibi hareket ediyor.Mozilla da bir sayfa kastığında mozilla yı tamamiyle zorluyordu.Bu durum opera da yok. Kısacası indirin kullanıp deneyin, memnun kalırsanız kullanın veya bilgisayarınızda bir köşede kalsın işiniz düşer belki :) ismailsarp 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol