Microsoft Office Pro Plus 2016 Güncellemelerini Yüklemek Gereklimi?

0

Microsoft Office Pro Plus 2016 kullanıyorum office programının onlarca güncellemesi var. Bunları yüklememize gerek varmı?

lion lion (595)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Office güncellemelerini yüklemende fayda var. Şöyle düşünebilirsin, Office güvenlik güncellemeleri ne işime yarayacak?

    Eğer sadece kendi oluşturduğun word, excel, powerpoint dosyaları üzerinde çalışıyorsan, internet bağlantın yoksa, dışardan bir döküman kabul etmiyorsan yükleme.

    Son dönemde çıkan pek çok tehlikeli yazılım doc,docx, xls, xlsx gibi ofis dosyalarını kullanarak yayılıyor. Bu virüsler şu şekilde çalışıyor:

    Office uygulamalarından örneğin Word'de bir güvenlik açığı var diyelim. Sana email ile veya internet üzerinden indirme yolu ile içinde zararlı kod bulunan bir word dosyası gönderiliyor. Teknik olarak word dosyaları virüs içermezler. Çünkü tek başlarına çalıştırılabilir dosyalar değillerdir. Ama bu belge içinde gönderilen zararlı kod, sen dosyayı tıkladığında internete bağlanır ve arkaplanda internet üzerinden virüs veya trojan gibi bir zararlı indirir ve senin bilgisayarında çalışmasını sağlar. Sen sadece word belgesini açmış olursun.Bu zararlı kodların  word veya excel içinde çalışabilmesi için Office uygulamasında güvenlik açığı olması gerekir ki yüklediğin güvenlik güncellemeleri bu açıkları kapatmak için vardır.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      1

      Microsoft office güncellemeleri çeşitli hataları ortadan kaldırmak için vardır. Yüklediğinde bazı sorunlar ortadan kalkar.

      Çok sık office kullanmıyorsan, sadece kendin yazı yazmak gibi basit işlemler için kullanıyorsan, yüklemene gerek yok.  Özellikle ofis ortamında çalışanlar çok sık belgeler üzerinde işlem yapıyorlar. Başkalarının ya da internetten indirdiği belgeler üzerinde çalışıyorlar. Bunların mutlaka ofis güncellemelerini mutlaka yüklemesi gerekir.  Ama ev kullanıcısı yukarıda belirttiğim çerçevede kullanıyorsa yüklemesine gerek yok.

       

      hakan hakan (15394)
      5 yıl önce cevaplandı

        1

        Niye gerekli olmasın? Gereksiz işler için Microsoft neden o kadar uğraşsın ve masraf yapsın?

        Bence -her ihtimal düşünülerek- ev kullanıcılarıda güncellemelidir. Bu hem güvenlikle alakalı sebeplerle hemde daha kullanışlı, daha gelişmiş / geliştirilmiş ve sistem ile daha uyumlu, daha stabil çalışan bir Office için yapılmalıdır.

        Kaldıki güncellemenin ne gibi bir zararı olabilir?! Zorda değildir. 

        Kota problemimi?

        Gece saat 02:00 sonrası güncellemeler yapılır ve böylece AKK problem olmaktan çıkar.

        Sabit disk kapasite (kullanılabilir alan) problemimi?

        Sabit diskte iyi bir temizlik yapılırsa ("Sistem dosyalarını temizle" seçimiyle) tahminlerden fazla yer kazanılır. Ayrıca muhakkakki sabit diskte bir çok gerçekten ihtiyaç olmayan, fazlada işe yaramayan program ve dosya olmalıdır. Bunlarda gözden geçirilerek en azından bir kısmı sistemden kaldırılırsa / silinirse buradanda önemli yer kazanımı olacaktır (Bunların yapılmasıyla sistemin daha hızlı ve problemsiz çalışmasınada katkı sağlanır).

        Zaman?..

        Oda çok problem olmaz. Zira güncellemeler fazla bir zaman almaz. Ayrıca güncellemeler sırasında sistem çalışmaya devam eder, işlerini sürdürebilirsin. Oyunda oynarsın :)

        Başka?

        Eğer tembellikse maalesef bu bir iflah olmaz hastalıktır ve gerek tıp gerekse teknoloji dünyasında buna henüz çare bulunamamıştır. Bu halde yapacak bir şey olmaz (En azından ben bu hususta herhangi çözüm tavsiyesi yapamıyorum). Bu durumda olanların sormasına bile gerek yok, güncellemesinler :)

        Şaka için kusura bakılmaz herhalde. Bunu birazda gerekliliği ve güncellemenin hiçte yapılması güç bir şey olmadığı hususunu vurgulamak yada güçlendirmek için yaptım :)

         

        temmuz temmuz (12505)
        5 yıl önce cevaplandı

        • @temmuz yok gayet güzel ve espirili anlatmışsınız olayı ne kusuru ツ lion 5 yıl önce
        • Öyle düşünmene sevindim. Gerçekten iyi anlamış ve iyi değerlendirmişsin . Problem yok öyleyse :) @lion temmuz 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol