microsoft windows search protocol host nedir?

0

Bugün fan sesi bilgisayardan çok çıkmaya başladı. Görev yöneticisini açtım microsoft windows search protocol host adında bir şey CPU yu çok kullanıyor. Bu sebepten fan deli gibi çalışıyor. microsoft windows search protocol host nedir? Bunu nasıl kaldırırım

Windows 10 kullanıyorum.

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    microsoft windows search protocol host nedir?

    microsoft windows search protocol host yani SearchProtocolHost.exe Windows 10 işletim sisteminin parçalarından biridir. Bu dosya Windows Indexing Service  yani Windows dizin oluşturma hizmetinin bir parçasıdır. microsoft windows search protocol host virüs ya da malware değildir. Windows 10'un temel bir parçasıdır ve silinmesi sorunlara yol açar.

    Windows dizin hizmeti belirli aralıklarla diski tarar ve indeksleme yapar. Bu işlem arama işleminin daha hızlı yapılabilmesi için gerçekleştirir. Bir dosya yada klasör aradığında Windows dizin hizmetinin daha önceden yaptığı indeksleme üzerinde işlem gerçekleşir doğal olarak arama sonuçları hızlıca ekrana gelir.

    SearchProtocolHost.exe dosyası temel olarak iki klasörde bulunur: C:\Windows\System32 ve 64 bit sistemde ayrıca C:\Windows\SysWOW64 klasörümde bulunur. Bunlar dışında farklı Windows klasörlerinde de bulunur.

    Eğer microsoft windows search protocol işlemi CPU'yu %100 gibi yüksek bir değerde kullanıyorsa Windows bu zamanda dosyaları işliyor, indeksliyor demektir. Bir müddet beklemende fayda var. Daha sonra işlemci kullanım oranı düşecektir. Eğer düşmezse bilgisayarı yeniden başlat ve durumu kontrol et.

    Eğer sorun devam ediyorsa ve yavaş bit CPU sahibiysen o zaman indekslemeyi kapatabilirsin.

    Indeksleme nasıl kapatılır: Windows 10 Dizin Oluşturma Hizmeti nasıl kapatılır? buradan öğrenebilirsin.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol