Mikrofondaki uğultu

0

Selamun aleyküm 

Arkadaşlar bir mikrofonlu kulaklık aldım ses kaydı yaparken bir uğultu var kulaklıkda sorun var sandım kulaklığı çıkardım leptobun kendi şeyiyle kayıt yaptım gene uğultu var, leptobun sorunu donanımsalmı yazılımsalmı ve çözümü varmı.

ses kaydından ve mikrofonlardan anlayan biri yardım edebilirmi isterse facebook danda konuşabiliriz

Mikrofonlu kulaklığı alılı çok olmadı isterseniz değiştiririm mikrofon altta

http://www.vatanbilgisayar.com/snopy-rampage-sn-r2-siyahkirmizi-oyuncu-mikrofonlu-kulaklik.html

xmusax xmusax (3)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bunun birden fazla nedeni olabilir ama genellikle hoparlörün sesi yüksek olmasından kaynaklanır arka planda açık bir ses varsa önce onu kapat donanımsal sorundan ziyade jaklarını kontrol et içleri tozlandıysa önce onları temzle ardından jakları iyice yerine oturt ve tekrar dene.

    berkantugan berkantugan (1)
    9 yıl önce cevaplandı

    • hoparlörün sesini, sesi kayıt yaparken mi kısacağım yok sa dinlerken mi? birde arkada ses derken müzikler filanmı xmusax 9 yıl önce

    0

    Mikrofonla kayıt yaparken o ugultu olacak. Ortam sesi deniyor buna. 

    Bu yüzden ses kayıt odaları var. Ortamdaki gürültüden kurtulmak için özel yalıtılmış odalar ve hassas kayıt yapan, parazitleri engelleyen mikrofonlar kullanılıyor.

    Daha iyi kayıt için mikrofonu ayrı alman mantıklı olur. Dinamik mikrofon olarak aratırsan nasıl bir mikrofon almalısın anlayacaksın. Ses konusunda fazla bilgi sahibi değilim fakat bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımdan aldığım bilgiler, eğer kaliteli ses kaydı yapmak istiyorsan ayrı bir dinamik mikrofon almalısın. Ayrıca USB bir ses kartı almalısın. Fakat bütçen düşük olduğu için bunlar senin bütçeni zorlar.

    Normal mikrofon ve FL Studio 11 gibi bir program ile kaydetmeyi deneyebilirsin.  FL Studio  gibi programlar nispten ortam gürültüsünü filtrelerler.

    hakan hakan (15394)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol