Minecraft Pc Kasma sorunu, Bilgisayarım Minecraft oynarken çok kasıyor

0

Çeşiti oyunlar oynuyorum pc kasmıyor ama minecraftta pc kasıyor 6gb ram i5 525m ekran kartı var şaka gibi minecraft açıyorum aşırı derecede kasıyor çözümünü bilen duyan var mı :)

napolyon napolyon (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikle cihazda yazılımsal bir sorun olmadığından emin olmalısınız. KIS 2015 ile virüs taraması yaparak cihazdaki zararlı yazılımları kaldırabilirsiniz. KIS 2015 indirmek için bu linke tıklayabilirsiniz. "Minecraft Pc Kasma sorunu" için aşağıdaki adımlar sorununuza çözüm olabilir.

    Güncel ekran kartı sürücüleriniz yüklü mü?
    Geforce.com üzerinden GT525M için güncel sürücüleri yükleyebilirsiniz.

    Minecraft oyununuz orjinal ve güncel mi?
    Oyununuz eğer korsan ise böyle çeşitli hatalar almanız normal. Öncelikle oyunu satın almanızı öneriyorum. Güncelleme eksikliği ve üstüne 3.kişilerin yapmış olduğu modları yükleyince bu tip kasma,donma sorunları ortaya çıkabiliyor.

    Cihazınız oyun oynarken ısınıyor mu?
    Cihazınızda ısınmadan kaynaklı performans düşüşleri olabilir. Oyun içindeki sıcaklık değerlerinizi HW Monitor uygulaması ile kontrol etmelisiniz. HW Monitor uygulamasını indirmek için bu linke tıklayabilirsiniz. CPU (İşlemci) ve GPU (Grafik İşlemci) belli sıcaklık değerlerinin üstüne çıktığında frekanslarını düşürerek kendini soğutmaya çalışır bu da kullanıcıya performans düşüklüğü olarak yansır. Sıcaklık değerleriniz CPU ve GPU için 80 derece ve üstünde ise cihazınızın fan temizliğini ve işlemci termal macun değişimini yapmanız gerekmektedir.

    Cihazınız Minecraft oyununu dahili Intel grafik yongası kullanarak çalıştırıyor olabilir.
    Minecraft oyununuz korsan olmasına bağlı olarak güncel değil ise güncel NVIDIA sürücülerini otomatik olarak tanımıyor olabilir. Bu sayfamızdan yararlanarak Minecraft oyununuzu Intel'e göre daha yüksek performansa sahip harici NVIDIA grafik işlemcisi ile oynayabilirsiniz.
     

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol