Mobilde Sitelerde Dolaşırken Durduk Yere Açılan Reklam Sitelerinden Virüs Bulaşırmı?

0

Sorumda belirttiğim gibi Androidde İnternette dolaşırken bi siteye girersek ve durduk yere pop up açılırsa virüs bulaşırmı? Bi siteye girdim ve bikaç saniye sonradurduk yere başka bir site açıldı ardından klasik 300dolar kazandınız falan tamama basın şeyi çıktı ekranda ve geri tuşuna basınca ayrıl yada kal şeyi çıktı tabikide ikisinede basmadım direk geri tuşunu spamladım ve çıktım 2 sitedende ama reklam sitesi yüklenmeden direk açıldı.Bildiğiniz gibi crackli sitelerden virüs bulaşabiliyor.Sizce bı sıkıntı olurmu? Ayrıca virüs programları tespit edermi bişey olursa? Android 7 ye güncellemedim hala eski androidde duruyo yani 22marttan beri güncelleme yapmadım telefona. Virüs programları Avast Mobile Securiry,Malwarebytes (Biraz hassasımdır internet ve güvenlik konusunda)

selocan787 selocan787 (107)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Normal şartlar altında açılır reklam pencerelerinden telefonunuza virüs bulaşmaz. Android 4 öncesi sürümlerde bazı güvenlik açıkları vardı.  Özellikle eğer telefonunuz rootlu ise  o zaman tehlike daha büyük oluyor. Eğer telefonunuz android 4 öncesi bir işletim sistemine sahipse ve girdiğiniz sitede zararlı kodlar varsa bir ihtimal virüs bulaşır.

    Android telefonlara virüsler %99 Google Play üzerinden indirilen uygulamalardan bulaşıyor. Google Play üzerinde çok sayıda virüslü uygulama var.

    Telefona bulaşan / bulaşacak virüsü antivirüs programı tespit edebilir mi? Eğer antivirüsün tanıdığı bildiği bir virüs ise evet tespit eder. Fakat değilse edemez. Maalesef bu iş böyle yürüyor.

     

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol