Modem bağlantısının kesilmesi

0

Merhaba, son birkaç gündür modem üzerindeki internet ve wifi ışıkları çok hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlıyor. (Normal veri aktarımı yaptığı zamanlardan daha hızlı) Böyle olduğu zaman internet bağlantım var gösterse de internete erişemiyorum modeme reset atmam gerekiyor. Ttneti aradım kontrol ettiler ve sorunun onlardan kaynaklı olmadığını söylediler. Modem ile pc arasındaki kabloları değiştirdim, splitter'ı iptal ettim ama genede çözmüm olmadı. Deniyebiliceğim başka bir yol varmıdır?

ataberkkara ataberkkara (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Modeme hard reset at (fabrika ayarları). Eğer buda çözüm olmazsa başka bir modem satın alırsın.

    Not: Modeme hard reset atılırsa modem ayarlarını sıfırdan yeniden düzenlemek gerecektir. Kullanıcı adının ve şifrenin yeniden girilmesi buna dahildir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm ve güncelledim malesef bir işe yaramadı.

      İnternete erişemezken modem içinden bağlantı testi yaptığımda Varsayılan Ağ Geçidine Ping, Birincil DNS Sunucuya Ping ve Kaynak DNS Testi başarısız oluyor diğer testlerin hepsi başarılı oluyor.

      ataberkkara ataberkkara (1)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Yapacak birşeyin kalmadığını düşünüyorum. Herhalde yeni bir modem satın almak gerekecek. Ama bu arada splitter iptal edildiyse mekandaki hatlı telefonlarda hatta bağlanmamalı, onlarda denemeler sırasında devre dışı bırakılmalı. Bunlar küçük teferruatlar ama önemlidir. temmuz 6 yıl önce
      • İlgilendiğiniz için teşekkürler. Mecbur yeni bir modem alacağım gibi duruyor. ataberkkara 6 yıl önce
      • Geçmiş olsun temmuz 6 yıl önce

      0

      Modem bağlantı sorunlarında genel suçlu TTNET gibi servis sağlayıcı oluyor. Bakmayın siz telefonda bizde sorun yok demelerine.

      Kaç kez başıma geldi. Bir defasında, sorunun TTNET'ten olduğunu ve buna neyin sebep olabileceğini telefondaki yetkiliye anlattığımda, söylediklerimi anlamadığı gibi, bir de üstüne saygısızlık yapıp yapıp yanındaki arkadaşına beni eleştiriyordu.

      Telefona çıkan kişiler "sınırlı" bilgiye sahip oluyor. Bu sebepten gerçekten yardım almak, spesifik konularda oldukça zor.

      Modem wi-fi ışığı yanın sönmesi normal bir durumdur. Bazı adsl modemlerde bu aktiviteye göre değişir. Yani wi-fi ile  internetten indirme yapıyorsanız daha hızlı yanıp söner. Bir trafik oluşturmuyorsanız sabit yanar gibi.

      Yeni modem almadan varsa arkadaşlarınızdan birinden rica edin ve onunla deneyin derim. Boşuna masraf çıkmasın. Arkadaşının modemi ile sorun yaşamazsan o zaman yeni modem alabilirsin. Tabi arkadaşının TTNET bağlantı bilgilerini bir yere not etmeyi unutma.  

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Bahsettiğim ışık olayı genelde pc başında değilken, indirme filan yapmıyorken oluyor. ataberkkara 6 yıl önce
      • @ataberkkara modemin markası / modeli nedir? hakan 6 yıl önce
      • Zamanında ttnetin verdiği modem TD-W9970v3 ataberkkara 6 yıl önce
      • ttnet müşteri temsilcisini aradınızmı @ataberkkara geçen hafta benim başımada gelmişti ttnet müşteri temsilcisini aradım sorunu öyle çözdüm geçmiş olsun efsaneemrahylz 6 yıl önce
      • Evet aradım dediğim gibi bana gelen hat da bir sorun olmadığını söylediler. ataberkkara 6 yıl önce
      • Sen eğer imkan olursa @hakan'ın dediği gibi yap @ataberkkara, daha iyi olur. Eğer test için çevrenden sağlayacağın modem'dede aynı problem yaşanırsa kabahatli türktelekom olur. Onlara anlatırsın ve çözüm istersin. Böylelikle yeni modem almaktanda kurtulursun. Ama şayet bu test için kullandığın modem düzgün çalışırsa o halde senin modemin bozuk olması kesinleşir, yeni modem satın almak mecburi olur. temmuz 6 yıl önce
      • Gerekirse türktelekomdan mekana teknik eleman göndermelerinide talep edebilirsin (bunun için ısrarlı olursun). Bir teknisyen gönderirler teknik ölçüm cihazlarıyla beraber. Ama dedikya, önce başka bir modemlede test et, problem sebebi tam olarak anlaşılsın @ataberkkara temmuz 6 yıl önce
      • Peki o vakit bir yerden modem bulup test ederim, baktım sıkıntı devam ediyor Türk telekomu sıkboğaz edicez mecbur :D ataberkkara 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol