Modem için güç kaynağı gibi bir şey var mı?

0

Merhaba, bulunduğum bölgede elektrik biraz dengesiz. Özellikle modemin yanmasını engellemek ve elektrik gittikten sonra modemi birkaç saat aktif tutmak mümkün mü? Bunun için biraz araştırma yaptım bazı aletler varmış ama pek güvenemedim. Modemi korumak için nasıl bir şey yapabilirim?

thecreator thecreator (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Birkaç saat aktif tutman mümkün değil. Bunun için jeneratör almanız gerekiyor. UPS cihazı var. Anlamı Kesintisiz Güç kaynağı. Elektrik gittiği zaman sistem/modem 5-10 dakika arasında çalışmaya devam eder, bu süre zarfında cihazlarınızı elle güvenli bir şekilde kapatmak için zamanınız olur. Ayrıca elektriğin nesi dengesiz? Elektriğin gidip-gelmesi mi? Yoksa voltaj dengesizliği mi? İkisinin de sık yaşanması evdeki tüm cihazlar için tehlike arz edebilir. Tavsiyem voltaj dalgalanmalarını önlemek için Regülatör almanız yönünde olacaktır. 10 kVA'lıkları yaklaşık 1600 TL'den başlıyor. Evdeki ihtiyacınıza göre almalısınız. Regülatör'ün amacı ise şebekeden gelen düşük-yüksek voltajları sabit 220V'dan vermek. Yani şebekeden 150 V (düşük voltaj) gelirse bunu regülator voltajı yükselterek 220 Volt'a sabitliyor. Voltaj'ın fazla gelmesi ise sık yaşanan durum değil ancak Regülatör yine bunun için önlem sağlıyor. Şebekeden 250 Volt yani yüksek voltaj geldiği zaman Regülatör yine stabil 220V vermeye devam edecektir. Regülatör almalısınız. Evdeki tüm cihazların sağlığı için.

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Modemin yanmasını engellemek ve elektrik gittikten sonra modemi birkaç saat aktif tutmak mümkün mü? 

      UPS alırsan elbette mümkün.  UPS yani kesintisiz güç kaynağı elektrik kesintileri için kullanılan bir cihaz. Aynı zamanda bilgisayarını da bu cihaza bağlayabilirsin.

      https://www.hepsiburada.com/guc-kaynaklari-ups-c-60001544?ib=t#i2 adresinde bolca var. Bütçene uygun olanı tercih edebilirsin

      murat murat (12492)
      2 yıl önce cevaplandı

        0

        @hydra Mesajınız için teşekkür ederim. Evet dengesi olan elektriğün sıklıkla gidip gelmesi ve bazen düşük gelmesi. İnternette yaptığım araştırmada tunçmatik diye bir şey buldum. Elektrik gittiktan sonra da 2-6 saat aktif tutuyormuş. Böyle bir şey işimi görür mü?

        @murat Mesajınız ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

        thecreator thecreator (1)
        2 yıl önce cevaplandı

        • Tunçmatik bilindik ve iyi markalardan biridir. Tercih edebilirsin. murat 2 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol