Modem üzerinden WhatsApp mesajlarının izlenmesi mümkün mü?

0

Merhabalar, ben arkadasımın modemine mobil cihazımdan baglandım ve arkadasım benim whatsapp ta hangı numarayla ne kadar konuştuguma kadar görebıldıgını söylüyor. Acaba böyle bir şey mümkün mü, görebilir mi?

ouz54 ouz54 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    0

    İnternet dağıtılan cihazdan site takibi yapmanın yolları var. Fakat bu biraz uğraşlı bir iştir. Direk modemden internet kullanılmasında yapılabilecekler aşağıda verilmiştir.

    - İnternet kullanım durumunu görme. (Girilen siteler değil, yalnız aktif olma durumu görünür.)

    - Mac Filtreleme ile modemden cihaz banlaması yapılabilir.

    İnternet kullanım dökümanlarının görebilmek için öncelikle direk modemden paylaşım yapılmadan önce server amaçlı bir cihaz hazırlanmalı ve firewall programlarıyla server cihazına gelen internet geçmişi (log'ları) depolanıp, yakalanabilir. Ama bunun yapılması için öncelikle internet server'a gelmeli ve ordan paylaşıma sunularak kullanılırsa bu işlem gerçekleşebilir. Yani burda bir nevi internet süzgeçleme işlemi söz konusudur.

    # İnternet > Paylaşım (normal, standart)

    # İnternet > Server > Paylaşım (server ile log alma)

    Arkadaşınız böyle bir sistem uygulayıp inceleme altına alsa bile Whatsapp uygulaması gönderdiğiniz mesajları şifreleyip server'lara iletir ve karşı tarafa iletildikten sonra şifre açılır ve orjinal metin ortaya çıkar. Bu şekilde korumalı bir sohbet imkanı sunmaktadır. Veriler şifrelendiğinden direk görüntülenmesi mümkün değildir. 

    Whatsapp Koruma Hakkında;

    https://www.whatsapp.com/faq/en/general/21864047

     

    beytullahakyuz beytullahakyuz (181)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Pardon dedıgınız sıtede ingilizce yazıyor onu Türkçeye çevirdim ama bir şey anlamadım Yani WhatsApp'taki konuşmalarımızı görüşmelerimizi şifrelebiliyor muyuz Bunu nasıl yapabiliyoruz?

      ouz54 ouz54 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Whatsapp kendisi otomatik şifrelemektedir. Sizin bir işlem yapmanıza gerek yok. Güvenli olduğunu göstermek amacıyla sitesinden paylaşımda bulundum. beytullahakyuz 8 yıl önce
      • Verdiginiz cevaplar için çok teşekkür ederim kolay gelsin ouz54 8 yıl önce

      0

      Şuanda Google,Facebook ve en ünlü antivirüs şirketleri bile kullanıcı istatistiğini tutuyor ülke yasaları gereği gizlilik antlaşmaları olsa bile kullanıcıların verileri ne kadar güvenli ellerde ne kadar güvenilir.Modem cihazları üzerinden net'e girilen ağ bağlantılarına ait [MacID,IPNo] vb. bilgilere her türlü erişilebilir yada ağa bağlı olan cihazın açıkları var ise Antivirus korumasız,şifresiz sistem hesabı vb.işi bilen uzman birisi rahat bir şekilde girer dolaşır ağ üzerinden cihaza sızma işlemi ile veri çeker meraklı ise verilere bakar.Fakat Whatsapp veri trafiğini incelemesi,media'lar,yazışmalar vb.işlemleri kesinlikle göremez.Görebileceği ancak ağ üzerinden cihazınıza giriş yapar ise,Whatsapp uygulamasının tuttuğu log kayıtlarından şifreler ve şifreli dosya ve dökümanlar olacaktır ulaşılan bu dosyaları ancak bilir kişi birinin bu dosyalardan şifreleme algoritmasını çözerek okuması günler sürebilir bununlada kolay kolay kimse uğraşmaz.Güvenlik için Mobilephone,PC,tablet,Netbook ve benzer cihazlarınızın ağ yapılandırması,Proxy,Dns,Vpn güvenlik ayarlarını sağlam server'lar kullanarak değiştirmek,şifrelenen ve farklı ülkelere ait sunucular üzerinden net bağlantısı sağlayacağından güvenli,şifreli ve korumalı şekilde giriş sağlayacaktır.X kişilerin ağ üzerinden sizi takip etmesi veya bulmasını zorlaştıracak ve imkansızlaştıracaktır.Ülkemiz geneli girilemeyen engelli sitelerin yaygınlaşması ile kullanıcıların bir çok mobil cihazlar ve pc'lerde (vpn,proxy) hizmetlerini kullanıldığının yaygınlaştığınıda görmekteyiz.Yaygın olarak kullanılan proxy vpn uygulaması olan Hotspotshield kurulan cihazlarda şifreli veri bağlantısı oluşturarak net güvenliğinide sağlamakta aynı zamanda bende bir kaç satır düşeyim dedim kolay gelsin.

      forjest forjest (101)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Verdiginiz bılgıler için çok teşekkür ederim kolay gelsin ouz54 8 yıl önce

      0

      WhatsApp için bu durum biraz karışık. Şöyle ki, eğer Android cihaz üzerinden WhatsApp kullanıyorsanız ve karşı tarafta Android üzerinde WhatsApp kullanıyorsa mesajlar iletim sırasında şifreleniyor.  Bu tür şifreli bir trafik modem veya ağ üzerinden yakalansa bile, mesajlar şifreli iletildiği için mesaj içeriği görüntülenemez.

      WhatsApp end-to-end encryption (E2EE) denilen yöntemi kullanır. Android cihazlarda şifreleme TextSecure  protolü ile yapılır.

      TextSecure IOS cihazlarda desteklenmez(iphone,ipad). 

      Cihazlar arasında TextSecure desteklemeyen  varsa o zaman RC4  algoritması kullanılır. RC4 çok güvenli bir algoritma değildir ve kırılabilmesi mümkündür.

      Yani kısaca eğer whatsapp mesajlaşması Android cihazlar arasında yapılıyorsa şifreleme güçlü ve kırılması çok zor,  iletişim yapan cihazlardan biri IOS ise şifreleme daha zayıf yapılır. 

      Bu işin teknik detayları fakat zayıf dediğim RC4 için bile teknik bilgi gerekir. 

      Arkadaşınız böyle bir şey yapmış mıdır? Sanmam.

      alattin alattin (16999)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        İşyerimde bilgisayarımda whatsap web kullanıyorum. Yazışmalarımı okuyabilirler mi?

        buse16 buse16 (1)
        3 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol