Modemde ADSL ışığı yanıyor, internet ışığı yanmıyor. Sorun ne olabilir?

0

Arkadaşlar, komşumun internetine bakmaya gittim. Biraz anladığımdan bana sordular. Türk Telekom kullanıyor.  Modemi TP LINK TD-W9970v3. Türk telekomu aramış komşum modemi resetletmişler. Neyse ben modeme kullanıcı adı ve şifreyi girdim. Adsl ışığı sabit yanıyor ama internet ışığı yanmıyor. Modemi kapattım açtım değişen bir şey olmadı.  Sizce sorun ne olabilir modemde mi sorun?

alivecan alivecan (337)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Modem internet ışığı yanmadığına göre modemin yüksek ihtimalle IP alamıyor. DSL ışığının sabit yanıyor olması güzel. Böyle bir durumla karşılaşmıştım. Normalde sorunun modemde olması gerekirmiş gibi geliyor. Ama hatta da sorun olabilir. Sen bilgileri doğru şekilde girdiysen yapman gereken 444 0 375 numaralı telefonu aramak ve arıza kaydı bırakmak. Komşuna söyle arasın o konuşmasın sen konuş. 

    Modemi sıfırladığını ve kullanıcı adı, şifresini yeniden girdiğini söyle. Muhtemelen kendileri senden adım adım işlemleri tekrar yapmanı isteyecekler. Sorunun düzelmediğini görünce de arıza kaydı açacaklar. 

    Benim başıma gelen olayda Türk telekom yetkilileri geldi. Hatta sorun olduğunu söylediler. Aynı sendeki gibi ADSL sabit yanıyordu, internet ışığı yanmıyordu. Ben sorunun bende olmadığını ısrarla söyledim. Sonra teknik ekip geldi hatta sorun varmış düzelttiler. Modemde de bir işlem yapmadılar. Ben önce modem arızalandı sanmıştım ama sorun modemde değilmiş.

    Dediğim gibi komşun arıza kaydı bıraksın.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer modemin IP Alamıyorsa 25 TL Karşılığında yaptırabilirsin. Bendede aynı sorun olmuştu ben kendim yaptım.

      infinity infinity (402)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol