Modemde internet ışığı neden kırmızı yanar?

0

6 ay önce vatan bilgisayardan zyxel vmg 1312 b10d vdsl modemi aldım.Yaklaşık 4 aydır dsl sabit olduğu halde internet ışığı yeşilden kırmızıya dönüyor.Servis sağlayıcı hat değerleriniz iyi modem ip almayı kesiyor diyor.Çok kez resetleyip yeniden kurulum yaptım yine de sorun devam etti.Modemi güncelledim yine aynı.Müstakil evde oturuyorum ve internet direkten kablo ile geliyor modeme bağlamak için rj11 telefon kablosu ile ekli.Bu sorun kablodan olabilir mi yoksa modem kaynaklı mı?

kullanici413896 kullanici413896 (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İSS ile görüşün derim.

    infinity infinity (402)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Defalarca aradım hat değerleriniz iyi bizlik bir sorun yok modeminizde sorun diyorlar arıza kaydıda açmıyorlar. kullanici413896 4 yıl önce

    0

    Normalde modemde internet ışığının kırmızı yanması Servis sağlayıcının size verdiği kullanıcı adı veya parolanın yanlış girildiği anlamına gelir. 

    Genelde modem internet ışığı kırmızı yanıyorsa sebebi şunlar olabilir (Zyxel modem için yazıyorum, farklı markalarda farklı anlamları olabilir)

    • Modeme girilen kullanıcı adı veya parola hatalı
    • Adsl modem bozuk
    • DNS ayarlarında sorun var
    • Telefon hattında sorun var
    • Modem hat değerleri bozuk, gürültülü, kirli hat

    Gördüğün gibi modemin internet ışığı kırmızı yanıyorsa bunun pek çok sebebi olabiliyor. Sendeki sorun modem normal çalışırken yani internet ışığı yeşilken sonradan kırmızıya dönmesi olduğuna göre, kullanıcı adı ve parola ile ilgili maddeyi eliyorum.

    Adsl modemin bozuk olsa problemin sürekli olacağını düşünüyorum. Yani internet ışığın sürekli kırmızı yanar. 

    Modem internet ışığı kırmızı yanıyorken bir ping testi yap: Ping nedir, nasıl kullanılır? ping testinde ip adresine ping atabiliyor fakat alan adlarına ping atamıyorsan sorun DNS sunucu kaynaklıdır çözmesi kolay olur. Fakat her ikisinde de hatalıysa o zaman başka bir sorun var.

    Sorun bana kalırsa telefon hattından kaynaklı. mümkünse başka bir modem temin et ve kontrol et. bi arkadaşından rica edebilirsin.  Böylelikle modemde sorun var mı yok ortaya çıkar.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol