Modemden IP ye öncelik vermek nasıl yapılır?

0

Huawei hg532e modem var evde buna bağlı bir sürü cihaz var ama ben kullandığım (ethernet ile) bilgisayara öncelik vermek istiyorum nasıl yaparım?

deniza deniza (49)
9 yıl önce sordu

  • böyle bir teknoloji olduğunu duymamıştım merakla bekleyeceğim cevapları yusufbozar 9 yıl önce
  • Cevap geliyor Yusuf :) murat 9 yıl önce
  • @yusuf kullandığın modemin kullanım kılavuzunu ve TCP/IP konularında bilgi edinmeni şiddetle tavsiye ederim. deniza 9 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

Sizin arayüz baya karışık görünüyor. Şu şekilde yapılandırsanız olur diye düşünüyorum.

  1. Etkinleştirme seçilecek.
  2. Kural Adına bir isim verilecek: Yuksek Oncelikli1 gibi
  3. Kaynak IP bölümüne en yüksek önceliği vermek istediğiniz IP adresini yazın. Bu Statik olmalı yani PC ye el ile IP verin, aynı şekilde diğer cihazlarada.
  4. IP Onceliklendirme bölümüne 0 ile 7 arasında bir sayı girin 0 en yüksek öncelik demektir.
  5. Gönder'i tıklayın.

Bu şekilde kural yarayılmış olmalı.

Aynı şekilde bu işlemi diğer IP sahibi bilgisayar, tablet ve diğer cihazlar için yapın. Her seferinde önceliği arttırın.

Sizin modemde Bandwith kontrolü yok fakat öncelik atayabiliyorsunuz. Böylelikle siz video indirirken veya download yaparken öncelik size verilir.

Bazı modemlerde QoS özelliği neredeyse hiç bir işe yaramıyor.  Murat 'ın verdiği modem arayüzü iyiymiş. Bandwitdh ayarı yapılabiliyormuş. 

Dediğim gibi bir deneyin. Her cihaz için el ile ip vermeyi ve kural oluşturmayı unutmayın.

hakan hakan (15394)
9 yıl önce cevaplandı

  • saolun hakan bey dediklerinizi yaptım ilk başta internet gelmedi fakat orada CIR PIR CBR MBS gibi bişeler yazıyodu onları devre dışı yapınca internette gözle gözülür bi artış oldu teşekkür ederim =) deniza 9 yıl önce
  • işe yaramasına sevindim :) hakan 9 yıl önce

1

Öncelikten kastınız nedir?  Bilgisayar modemden daha fazla bant genişliği kullansın yani kabaca bilgisayar daha hızlı internete girsin diğerleri daha yavaş gibi bir ayrımı mı?

Modeminizin Bandwidth Control/IP QoS özelliği varsa bu mümkün.

Normal ev türü ağ yapılarında bandwidth yani bant genişliği tüm ağa bağlı cihazlara paylaşılır.

Burada Bant genişliği, veri transfer hızı anlamına geliyor. Genelde saniyede taşınan veri ile ölçülür.

Bunun anlamı ağı kullanan herhangi bir bilgisayar, tablet veya cep telefonu gibi cihazlarda çalışan ve yüksek trafik oluşturan uygulamalar (torrent, video izleme, dosya indirme)  ağa bağlı tüm cihazları etkiler.

Yani ağınızda biri torrent ile dosya indiriyorsa ağa bağlı tüm cihazların internet hızı düşer.

Bazı Adsl modemlerde  Bandwidth Control/IP QoS özelliği vardır.  Bandwidth Control/IP QoS özelliği ile IP bazında bant kullanımını limitleyebilirsiniz.

Bu işlemi yapmadan ağı kullanan istemci cihazlara el ile statik IP vermelisiniz. Örneğin bazı TP-link adsl modelerde bu özellik şöyle görünür:

Bant genişliği kontrol özelliği sayesinde kurallar oluşturarak hangi IP ne kadar bant genişliği kullanmalı ayarlayabilirsiniz

Modemizin markası Huawei fakat model vermemişsiniz. Modemin arayüzüne girin ve Bandwidth Control/IP QoS gibi bir başlık var mı kontrol edin. Ayarlaması ve yönetmesi oldukça kolaydır. Yukarıdaki resimler farklı bir modeme ait olsa de size yardımcı olacaktır.

 

murat murat (12492)
9 yıl önce cevaplandı

  • murat bey bu modemin resimlerini koydum ben arayüzünden bişe anlamadım birsürü kutucuk var nereye ne yazacağım onu bilmiyorum ben istiyorumki kullandğım bilgisayar interneti sömürsün diğerleride naparsa yapsın umurumda değil deniza 9 yıl önce
  • huawei hg532e deniza 9 yıl önce

0

deniza deniza (49)
9 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol