Modemi WiFi alıcısı olarak kullanmak

0

elimde AirTies 5650 modem var ve internetim nakil işlemleri sebebiyle kapalı durumda, üst kattan internet çekiyorum kablosuz olarak.

Sorum iste benim AirTies5650 modemi üst kattaki komşumun zyxel vmg3312-b10b modemine nasıl bağlarım.
Yani Masaüstü PC'de biliyorsunuz ki wifi özelliği yok ben kendi modemimi wifi adaptörü gibi kullanmak istiyorum üst kattan masaüstü pcde iken çekmek için bunu nasıl ayarlarım yada böyle birşey mümkün mü?

Yada daha basitleştirirsek masaüstü pcde wifi bulma özelliği olmadığı için modemimi wifi alıcısı gibi kullanmak istiyorum ve kendi modemimle wifiye bağlanarak internete bağlanmak istiyorum 
 

daradevil124 daradevil124 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Arzu ettiğin bağlantıyı AirTies 5650 modem ile sağlayabilirsin. Bu, AirTies 5650 modemlerin bir özelliğidir ve pek az modemde bu özellik bulunur. İsmi "Mesh" teknolojisidir ve çevredeki wifi bağlantısı olan bütün access point/repeater ve modemleri (modemlerde bir çeşit access point'tir) bulabilir ve onlara istenirse bağlanılabilir. Bağlandıktan sonrada repeater özelliği ile aldığı sinyalleri güçlendirir, menzili genişletir. Ayrıca modem üzerindeki ethernet portlarından kablolu bağlantılarda yapılabilir.

    Mesh ayarları ile alakalı bölümde "AP Bul" düğmesi tıklanacak ve bağlantı kurmak istediğin modem seçilecektir (Haliyle bağlantı için WiFi şifreside girilecek). Hepsi bu kadar. Bu şekilde evinde kablosuz ve kablolu her iki türdende bağlantı olabilecektir.

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol