MOM.exe hatası

0

Windows 8.1 yüklü bilgisayarın saatinin olduğu bölgede MOM.exe - Sistem Uyarısı Windows, C:\Windows\Microsoft.Net\assembly\

GAC_MSIL\System.Windows.Forms\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\ System.Windows.Forms.dll dosyasında bozulma keşfetti. Bu dosya şuanda onarıldı Lütfen bozulma nedeniyle dosyada veri kaybı olup olmadığını denetleyin

şeklinde hata alıyorum.

MOM.exe hatasının çözümü nedir? Neden MOM.exe - Sistem Uyarısı hatası alıyorum?

murat murat (12492)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Aşağıdaki çözüm Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 işletim sistemlerine uygulanabilir.

    Mom.Exe alıyor ve sisteminiz açılmıyorsa, işlem yapamıyorsanız bilgisayarınızı güvenli modda açarak mom.exe hatası çözüm adımlarını gerçekleştirin. Bilgisayarımı güvenli modda nasıl başlatırım?

    Mom.exe nedir?

    Mom.exe ATI / AMD ekran kartlarına ait bir dosyadır. MOM.exe ATI Catalyst Control Center uygulamasının bir parçasıdır. ATI Catalyst Control Center uygulamasının düzgün çalışabilmesi için bilgisayarınızda .NET Framework 4.0 uygulama çatısının yüklü olması gerekir. Eğer bir şekilde .Net Framework uygulama çatısı bozulmulmuş veya bazı dosyaları silinmişse MOM.Exe hatası alırsınız.

    MOM.exe - Sistem Uyarısı Windows, C:\Windows\Microsoft.Net\assembly\

    GAC_MSIL\System.Windows.Forms\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\ System.Windows.Forms.dll dosyasında bozulma keşfetti. Bu dosya şuanda onarıldı Lütfen bozulma nedeniyle dosyada veri kaybı olup olmadığını denetleyin

    Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista  işletim sistemlerinde hatasının sebebi de budur. Yani bozuk veya eksik bir .net framework dosyasıdır.

    MOM.exe hatasının çözümü

    Mom.exe hatasının çözümü için şu aşamaları yerine getirin.

    1. .Net Framework nasıl kaldırılır? linkinde anlatıldığı gibi .Net Framework uygulamasını kaldırın.
    2. .Net Framework, pek çok oyun ve programın çalışması için gerekli bir çatı uygulamadır.
    3. Daha sonra .Net Framework uygulamasını indirin ve yükleyin.  .Net Framework uygulamasını birden fazla sürümü vardır. Siz aldığınız hataya göre o sürümü kaldırın. Buradaki örnekte .net Framwork sürümü 4.0'ı göstermektedir:

      Windows, C:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System.Windows.Forms\v4.0_4.0.0.0

    4. Microsoft .NET Framework 4 indir (Web Yükleyicisi) adresinden .Net Framework 4.0 ı indirin ve yükleyin.

    5. .Net Framework 4.0 kurulumu bittikten sonra AMD Catalyst™ Drivers / AMD Catalyst sürücüleri adresinden ekran kartınıza uygun olan AMD sürücülerini indirin ve yükleyin.

    Bu işlemlerden sonra Mom.Exe hatası çözüm bulmuş olacaktır. Mom.exe AMD / ATI ekran kartı olan sistemlerde alınan bir hatadır. Hatanın çözümü basittir. Yukarıdaki adımları eksiksiz uyguladığınızda mom.exe hatası kesin olarak çözülecektir.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol