Monitor kapsama alani disinda hatası

0

Selam merhaba nasilsiniz. Lutfen yardim edermisiniz. Bir bilgisayar var masaüstü ona format atiyorum Windows XP SP3 format yukleniyor yenilendikden sonra monitora siyah ekrana kucuk bir yazi dusuyor KAPSAMA ALANI DISINDA. Yardim edin lutfen ne aca biliyorum format yeniden baslatmak istemiyorum zaten format yarida kaldi. tesekurler

proqram proqram (-7)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarınıza ilk açılışta görüntü geliyor ancak XP işletim sistemi başlamasından itibaren anladığım kadarıyla "kapsama alanı dışında" hatası alarak görüntü almanız engelleniyor.

    Birkaç forumda kabloların sökülüp takılmasının sorunu giderdiği yazılmış, sizde isterseniz ilk olarak bunu deneyebilirsiniz.

    Sorununuza çare olmazsa aldığınız hatanın sebebi çözünürlük kaynaklı bir problem gibi görünüyor.Yani monitörünüz bilgisayarınızdan gelen çözünürlüğü karşılayamıyor ve bu durumda da "kapsama alanı dışında" hatası veriyor olabilir.

    Sorunu çözmek için bilgisayarı açılırken F8 tuşlarına devamlı olarak basın ve açılış seçenekleri bölümünü açın.Ardından karşınıza çıkan seçeneklerden Güvenli Mod ile bilgisayarınızı başlatın.Şimdi bilgisayarınız düşük çözünürlükte açılacak ve bu durumda da ekranınıza görüntü gelecektir.Güvenli Mod açılmasının ardından Program Ekle veya Kaldır bölümünden ekran kartı sürücülerini silerseniz, bilgisayar Güvenli Mod harici açılmasında da düşük çözünürlükte açılacaktır.

    Şimdi bilgisayarınızı normal olarak başlattığınızda da düşük çözünürlükte açılacak.Bu durumda ekran kartı sürücülerinizi tekrar yükleyin ve bilgisayarınızın monitör için uyumlu olan çözünürlüğü seçmesini sağlayın.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      monitörün ekran çözünürlüğü desteklemediği için bu hatayı veriyor

      akkoc akkoc (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        TESEKURLER ABI COOK SAGOLUN

         

        proqram proqram (-7)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol