Monitordan koku geliyor ve ekran siyah

0

biraz karışık bir durumun içerisindeyim.benim bir laptop pc im var ekranı kırıldığı için çok eski bir monitorü bağladım.vga kablosu biraz sorunluydu sararıyordu ekran ama biraz hareket ettirince düzeliyordu.7-8 ay sorunsuz kullandım ama birkaç gündür bir koku geliyordu.ne olduğunu anlayamadım.1-2 gün geçti sonra görüntü de gitti.meğerse monitördan geliyormuş koku.neyse biraz kurcaladım vga kabloyu çıkarıp takınca 1-2 saniye geliyor görüntü ama siyah çok az görünüyor ve sonra tekrar kararıyor ve çıkarıp takarken de ses geliyor.başka pc yle denedim gene aynı. sorun pc de değil yani.sorun kabloda mı monitörde mi acaba. zaten kablo dediğim gibi arızalıydı ama idare ediyordum.sorum şu sorun nerde ve ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

aasabrim aasabrim (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    PC'yi harici bir ekrana (uyumlu televizyonlar olabilir) bağlamayı ve orada kontrol etmeyi dene. Fakat bunu yaparken eğer gerekirse farklı bir bağlantı kablosuda kullanmalısın (Bu şekilde kablo testide yapılmış olur).

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Monitörden koku geliyorsa, sorun kabloda değildir. Monitör içindeki bir devre elemanı yanıyor muhtemelen. Aşırı ısınan bir kondansatör, entegre, transistör gibi bir devre elemanı muhtemelen yandığı için dışarı koku yayıyor. 

      Bu monitörü elektrikten çekmeni ve servise götürmeni öneririm. 

      Data kablosunda enerji, yani elektrik olmadığı için ısınma dolayısı ile yanma ve koku yapmaz. Daha büyük sorunlara yol açmaması için  acilen servise götürmen şart.

      hakan hakan (15424)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol