Monitörde ekran gidip gelme sorunu?

1

Monitörde ekran gidip geliyor. Bağlantıyı hem HDMI ile, hem de DP ile yaptım fakat sonuç aynı. Sorun ekran kartında mı yoksa monitörde mi çözemedim.

Bilgisayarı aldığım yere geri gönderdim, ekran kartının biosunu falan güncelledik dediler ve geri gönderdiler. Geri gönderdiklerinde bir sorun yoktu fakat bir kaç hafta sonra aynı sorun tekrar olmaya başladı. 

Ekran kartını stres testine soktum 80 - 85 dereceye kadar bir şey olmadı, belirttiğim dereceyi geçince yine aynı sorun olmaya başladı. Ama normalde bu sıcaklıklara ulaşmadan da gidip geliyor ekran.

Monitörden şüphelenmeye başladım, kablo sağlam görünüyor bir hasar bulamadım. 

Ürünlerin hepsi daha yeni, bir aylık. Başka monitör olsa bir de onla deneyeceğim fakat yok.

Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem tam özellikleri;

  • Ekran Kartı: Sapphire RX590 Nitro+
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ram: 16GB 3000Mhz
  • SSD: 480GB
  • Monitör: Casper m2758qp
darking darking (18)
4 yıl önce sordu

  • Herkes senin gibi özenli soru sorsa.. teşekkürler bu kadar özenip düzgün yazdığın için. hakan 4 yıl önce
  • Sorum uzun olunca herkesin anlaşıldığı şekilde yazmak istedim. Türkçemizi bu şekilde kullanmalıyız nasılsa. Yanıtladığınız için ben teşekkür ederim. darking 4 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Ekran gidip gelmesi esnasında monitörde no signal vb gibi bir mesaj görüyor musun? Yoksa tamamen siyah ekran ile mi karşılaşıyorsun?

İkinci bir monitör olmadan sorun ekran kartında mı yoksa monitörde mi anlaman gerçekten çok zor.  Şöyle bir şey deneyebilirsin. Görüntü gittiği an monitörün üzerinden menü tuşlarına bas ve monitörün ayar menüsü geliyor mu ekrana kontrol et. Eğer ekrana monitör ayar menüsü geliyorsa o zaman yüksek ihtimalle ekran kartından sorun oluyor ve sinyali kesiyor demektir. Kablo sorunu olma ihtimali düşük. Kabloda sorun olsa sürekli tekrar eder. Ya da elinle kabloyu oynattığında sorun baş gösterir.

hakan hakan (15424)
4 yıl önce cevaplandı

  • Sadece siyah ekran geliyor, gidip gelme başladığında sürekli tekrarlanıyor. Bir daha gidip gelirse dediğiniz yöntemi deneyeceğim. Teşekkür ederim. darking 4 yıl önce
  • @darking durumdan beni haberdar edersin. Bir çözüm buluruz. hakan 4 yıl önce
  • Az önce yine gidip gelmeye başladı, dediğiniz yöntemi denedim. Ekran gidince menü gelmiyor. Sanırım dediğiniz gibi monitörde sorun var. darking 4 yıl önce
  • @darking menü gelmiyorsa monitör de sorun var demektir. O menünün PC ve işletim sistemi ile alakası yok. Sorunu tespit etmiş olduk 👍 hakan 4 yıl önce

0

dostum masaüstüne gelip sağ tık yapıp görüntü ayarlarına gir, oradan çıkan menüde gelişmiş görüntü ayarlarına gir. Orada da ekran için görüntü bağdaştırıcısı özelliklerine ve monitöre girdiğinde eğer monitör ismi genel pnp monitör olarak gözüküyorsa driverı yüklenmemiş demektir. Bende bilgisayar otomatik olarak driverını bulamadı sonuç olarak googlea monitörün ismini yazıp asusun sitesinden indirmem gerekti manuel olarak.

traceur traceur (1)
3 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol