Monitörde No Signal Hatası

0

Monitör VGA kablosu ile kasaya bağlı durumda.

Fakat bilgisayarı açtığımda No Signal Hatası veriyor.

Bazen de açarken 3 kere bip bip sesleri duyuyorum.

Kabloları en az 4 defa çıkarıp takmayı denedim sonuç aynı.

 

hasan1 hasan1 (5)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kasayı aç, ekran kartını yukarıdan aşağıya anakart üzerindeki slotuna doğru bastırarak slota tam olarak oturmasını sağla ve sonra yeniden kontrol et bakalım.

    Edit: Yukarıdaki çözüm düzelme sağlamazsa birde sistemdeki RAM'i/RAM'leri kontrol et, slotlarına iyi oturmalarını sağla, RAM saysı birden fazla ise sistemde birer birer takarak (farklı slotlarda) denemeler yap.

    Edit2: RAM'leri birer birer takarak (Bir tanesini tak ve dene sonra diğerini tek olarak tak ve yine dene) dene ve yine düzelme göremezsen bu defa anakart üzerinde BIOS pilini çıkardıktan sonra RAM'leri önce çıkar ve sonra RAM'leri ve BIOS pilini yeniden tak, PC'yi güç düğmesinden aç. Bunlardan sonra artık düzelmesi gerekir. Eğer RAM/RAM'ler bozuk değilse..

    Fakat eğer üç bip sesi önce bir uzun ve sonra iki kısa bip sesi şeklindeyse bu ekran kartı donanım arızası anlamına gelirki, bu defa ya yeni bir ekran kartı temin edilerek kontrollar yapılacak yada eğer varsa anakart üzerindeki dahili (onboard) ekran kartı devreye sokularak denenecek (Harici ekran kartı çıkartılacak). Eğer zaten onboard ekran kartı devredeyse bu defada diğerinin tam tersi yapılacak: Onboard kart iptal (disable) edilecek, harici bir PCI Express ekran kartı temin edilerek anakart üzerindeki ilgili slota (anakart destekliyorsa elbette) takılarak sürücüsüde sisteme yüklenip devreye alınacak.

    temmuz temmuz (12473)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Dediklerinizi aynen yaptım fakat sonuç aynı hasan1 3 yıl önce
    • Birde sistemdeki RAM'i/RAM'leri kontrol et, slotlarına iyi oturmalarını sağla, RAM saysı birden fazla ise sistemde birer birer takarak (farklı slotlarda) denemeler yap. temmuz 3 yıl önce
    • İki tane ram vardı ikisinin de yerini değiştirip taktım. Sonra bilgisayarı açtığımda 3 kere bip bip sesi çıkardı. Monitörde hala no signal yazısı var hasan1 3 yıl önce
    • Mesajımı yeniden editledim. Alt kısma bakarsın. temmuz 3 yıl önce
    • 1 GB lik ram' i çıkarıp 2 GB lik ram' i taktım daha sonra bütün kabloları taktım bilgisayar açıldı fakat çok ağır açıldı. Bu sorun olmadan önce bilgisayarı 3 GB ram ile kullanıyordum. Çıkarttığım 1 GB lik ram' i tekrar taksam yine No Signal dermi acaba ? hasan1 3 yıl önce
    • Birde 1 Gb olanı tek dene. Bir slotta olmadı diğer slotta dene falan.. 2 Gb olanıda ayrıca diğer slotta denersin. Sonunda RAM problemi varsa hangisinde, slotlar bozuksa hangisinde gibi, mutlaka net olarak ortaya çıkacaktır. Denemeleri yapmaktan korkma. Ama bunları yaparken PC'nin kapatılmasında kapatma kurallarını uygula, sistemi aniden güç düğmesinden kapatmamaya çalış (Yoksa sabit diskede zarar verebilirsin.). temmuz 3 yıl önce
    • BIOS Pilinide çıkar ve -bir iki dakika sonra- yeniden tak demiştim. Yaptınmı? Yaptınmı? Söylediklerimi hep uygulamalısınki gerekirse yeni tavsiyelerde bulunalım. Yoksa yanıltıcı olursun ve doğru çözüm tavsiyeleri alamazsın. temmuz 3 yıl önce
    • BIOS Pilini çıkarmayı denemedim. Tek 2 GB lık ram takılı iken mi deniyim yoksa ikisi de takılı iken mi ? hasan1 3 yıl önce
    • Ramleri ve BIOS pilini çıkar sonra pili tak ve RAM'lerden birini ayrı ayrı slotlarda dene sonra aynı şekilde diğer RAM'i -tek olarak dene- sonra duruma göre devam edebilirsin. Belki sonunda yine iki slotta iki RAM birlikte çalışabilecektir. Eğer olmazsa, teki çalışırsa çalışmayanın yerine yenisini alırsın. RAM'ler fazla para tutan parçalardan değildir. temmuz 3 yıl önce
    • Şimdi deneyeceğim hasan1 3 yıl önce
    • BIOS Pilini çıkaramadım. Videolarda izledim net görüntü göremedim. hasan1 3 yıl önce
    • Çok kolay ama zorlama kalsın. Yuvayı/kontakları bozarsın falan.. Diğer işleri yapmaya devam.. temmuz 3 yıl önce
    • Çıkarmayı başardım daha sonra takılı olan ram i diğer slota taktım bilgisayar açıldı. 2 GB lık ram iki slotta da çalışıyor şimdi diğer ram i deneyeceğim. hasan1 3 yıl önce
    • Bu arada yazmayı unutmuşum bios pilini tekrar taktım hasan1 3 yıl önce
    • İyi gidiyorsun, kolay gelsin :) temmuz 3 yıl önce
    • 1 GB lik ram' i de teker teker slotlarda denedim ve en sonunda iki ram' i de taktım. Bilgisayar açıldı. Bütün yardımlarınız, destekleriniz için çok teşekkür ederim. :) hasan1 3 yıl önce
    • Geçmiş olsun :) temmuz 3 yıl önce
    • Teşekkürler. :) hasan1 3 yıl önce

    0

    Bu sorun olmadan önce kasanın içini açıp tozunu falan almışmıydın?Aynı sorun başıma gelmişti kasanın içindeki kablolar oynamış kabloları düzeltince sorunum geçmişti.

    ardahd ardahd (624)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Hayır kasanın tozunu hiç almadım ve kasanın içi çok tozlu. hasan1 3 yıl önce
    • Sorununu çözebildiğine sevindim :) Kasanın tozunuda al derim kabloları pek oynatmadan özellikle fanları güzelce sil. ardahd 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol