Monitörümün sağ tarafının biraz solunda yukarıdan aşağı bir çizgi var

0

Mönitörümün sağ tarafının biraz solunda yukarıdan aşağı bir çizgi var bugün 3. gün oldu hala aynı 2 gün önce bir sorun yoktu. Sizce neden kaynaklanan bir sorundur oyunlarda ve sosyal medyada dolaşırken rahatsız oluyorum düzelecek bişeymidir sizce teşekkürler şimdiden         

Aşağıya fotoğrafta atıyorum oradan bakabilirmisiniz 

seferulas1990 seferulas1990 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ekrdanda çizgiler oluşmasının birçok sebebi olabilir. Ekran kartı, monitör, ekran kartından monitöre giden kablodaki temassızlık veya bozukluk gibi sebepler olabilir.

    Bunları sırasıyla deneyerek sorunun kaynağını bulabilirsiniz.Aşağıdaki adımları uygularsanız sanırım sorunu bulacaksınız.

    1. Her ihtimale karşı ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin.
    2. Sorunun kablodan mı olduğunu bulabilmek için ekran kartından motitöre giden kabloyu çıkartın ve tekrar takın.Kabloyu biraz oyatarak deneyin.
    3. Kablo da sorun yok ise geriye ekran kartı veya monitör kalacaktır.Ekran kartını denemek için eğer varsa bilgisayarınızdaki onboard ekran kartını test amaçlı kullanabilirsiniz.Harici ekran kartını sökerek onboard ekran kartı girişine kabloyu takara deneyebilirsiniz.
    4. Diğer seçenek ise monitörü test etmek.Monitörü farklı bir notebook veya masaüstü bilgisayarda deneyebilirsiniz.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • teşekkür ederim deneyecim seferulas1990 7 yıl önce
    • Monitörden başlamayı deneyin @temmuz hocamın dediği aslında ilk ollarak monitörü denemek problemi direkt bulmayı sağlayabilir. ismailsarp 7 yıl önce

    0

    Bence @ismailsarp çözüm tavsiyelerini 4'den 1'e, tersten denemelisin. Buna görede önce 15 pin VGA (D-SUB), DVI ve/veya ekran kartında HDMI çıkışı varsa bu çıkışlardan başka bir ekrana (bu ekran çıkışlarıyla uyumlu TV'lerde olabilir) bağlantı yaparak görüntüye bakmalısın, buradan başlamalısın.

    Daha sonra eğer gerekirse ekran bağlantısı için gereken kabloyu değiştirerek denersin. 

    Bundanda sonuç alamazsan yazılım/sürücü problemlerini düşünebilirsin ama yazılımla ilgili problemler için öyle pek uğraşmayada gerek olmaz. Sistem Geri Yükleme ile PC'yi 3 Gün önceki problemsiz haline geri alrsın (Sistem Geri Yükleme kapalıysa veya bu çözüm geri almada başarısız olursa bu halde mecburen yazılım/sürücü kontrollerini bizzat yapman gerekecektir):

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Öyle olsun istemem ama problemin büyük bir ihtimalle donanım olarak monitörde olduğunu tahmin etmekteyim (ekran kartı donanım problemide olabilir) ve eğer öyleyse bunun (bunların) düzeltilmesi bir miktar masraf yapmanı gerektirecektir. Dilerim bu tahminimde haklı çıkmam.

    Kolay gelsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    0

    Daha önce rastladığım örneklere dayanarak söylüyorum bu bir donanım arızası.  Dikey olarak ölü noktalar oluşmuş. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda bu artacak ve bir şey yapamayacaksınız.

    Benzer bir durum ofisteki ekranın başına gelmişti. 1 sene kadar bu şekilde dikey çizgi durdu. Sonraki senelerde sayısı arttı ve ekran kullanılmaz duruma geldi.

    Elbette önce @temmuz ve @ismailsarp'ın önerilerini deneyin.  Ben daha önce buna benzer bir kaç monitör arızası ile karşılaştığımdan tecrübemi paylaşmak istedim.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol