Monster Abra A5 v6.2.3 Hoparlörden Çıkan Bip Sesleri

0

Öncelikle iyi günler, benim sorum 4 gün önce başlayan bip sesleri ile alakalı.

4 gün önce video izlerken birden bip sesleri gelmeye başladı ama kaç tane çıktığını hatırlamıyorum. Bip sesleri uzun idi, 4 gündür toplam 3 kere başıma geldi bu olay. İlkinde video izlerken, ikincisinde oyuna girdikten 5 dakika falan sonra (tahmini 12 uzun bip sesi -sayamadım çünkü-), en son ise az önce nette gezinirken başıma geldi (2 uzun bip sesi idi ve kendiliğinden sustu)  sürekli olan bir şey değil ve her seferinde farklı sayıda çıkıyor. Bios hata seslerine baktığımda bu kriterlere uyan bir bip sesi değil, ne sabit ne de sürekli olan bir şey.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ilkinde kulaklık takılı iken denk geldi ve notebook hoparlöründen değil kulaklıktan geldi bip sesleri, kulaklığı çıkartınca bu sefer notebook hoparlörüne geçti sesler, sağ alttan ses seviyesini azaltıp artırınca ses seviyesi de azalıp artıyordu.

Sorunun neyden kaynaklandığı bilemiyorum, çünkü bu bip sesi çıkmadan önceki gün ne bilgisayarıma bir şey yükledim ne de bilgisayarda bir değişiklik vs. yaptım. günlük kullandığım gibi kullandım.

Anlamayanlar için şuraya video linki koyuyorum, benimki de bu şekilde çıkıyordu;

https://www.youtube.com/watch?v=k8PtbmVRKUQ

Ek olarak bilgisayarımda bu bip sesleri dışında gözlemleyebildiğim bir sorun veya performans kaybı. vs olmadı. Bu sesler önemli mi?
İlerde başıma başka sorunlar çıkartabilir mi? yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler..

gondorunvarisi gondorunvarisi (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Önce BIOS'ta bir default ayar yap (BIOS ekranındayken önce F9 ve enter, daha sonrada F10 ve enter tuşlanır). Yeniden kontrol et.

    Eğer problem (sesler) devam ediyorsa muhtemelen klavye bozulmuştur (Tuşlardan biri veya bazıları basılı kalmış olabilir). Mesela alt linteki videoda benzer bir problem görülmekte:

    Laptopdaki Sürekli Bip Sesi (tıkla)

    Dikkat edilirse senin laptopta güç düğmesine baıldığında problem sesler hemen duyulmuyor. Belirli bir süreden sonra başlıyorlar. Bu da ilk anda klavye devrede olmadığından ve daha sonra devreye girdiğinden böyle olduğunu düşündürüyor.

    Klavyeden veya başka sebeple, bu problem yazılımsal değildir. Öyleyse -çok tecrübeli bir kullanıcı değilsen eğer- laptopını arızalı parçanın veya donanımın tespiti ve problemin giderilmesi için bir teknik servise göstermelisin.

    Kolay gelsin.

    Not: Bu arada ses kulaklıktan - hoparlörden gibi detaylara girmiş şüphelerini belli etmişsin. Ama yanılıyorsun. O bahsettiklerin ile bir alakası yok problemin. Zira kulaklık jakını sokunca hoparlörden sesin kesilerek kulaklıktan alınması zaten normali ve olması gerekenidir. Kulaklık jakı çıkarıldığında ise tersi olur, ses bu defa hoparlörden duyulmaya başlar.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Anladım, teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Yarın deneyeceğim dediklerinizi, olmazsa teknik servise yollayacağım. Hayırlı geceler. gondorunvarisi 6 yıl önce
    • Bir şey değil. Sanada iyi geceler. temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol