Monster Windows'u etkinleştir sorunu

0

Bir arkadaşım az önce yanıma geldi Monster Abra A5 V13.1.1 laptop bilgisayar almış. Üzerinde Windows 10 yüklü. bilgisayarı monster'ın kendi sitesinden almış. Windows 10'un sağ alt köşesinde Windows'u Etkinleştir yazıyor.  Bende ayarlardan etkinleştirmeye gittim.  Etkinleştirme bölümünde Windows Etkinleştirilmedi yazıyor ayrıca  Hata kodu 0x80072EE7 yazıyor.

Windows'u şimdi Etkinleştir butonuna bastığımda etkinleştirmiyor. Sorun ne olabilir? Bilgisayar sıfır bir bilgisayar kutusundan yeni çıkarttık.

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Monster web sitesini kontrol ettim. Monster Abra A5 V13.1.1 laptop normalde Free Dos ile satılıyor. Yani üzerinde normalde Windows olmaması gerekiyor. Free Dos ücretsiz dağıtılan ve grafik arayüzü olmayan bir işletim sistemidir.  Bazı bilgisayarlar Windows 10 lisans maliyetlerini düşürmek veya Windows kullanmak istemeyen kullanıcılar için bu şekilde satılır. Free Dos olan bilgisayarı alırsın Linux ya da  başka bir işletim sistemi yüklersin.

    Sanırım Monster Free Dos işletim sistemi ile göndermemek için Windows 10 yüklemiş ama lisans kodu girmemişler. Bunun anlamı Laptop üzerindeki Windows 10'un lisansı olmadığı için etkinleştiremiyorsun. Arkadaşın Windows 10 lisansı satın almalı ve lisans anahtarını girmeli ki Windows Etkinleşsin.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

       Monster Abra A5 V13.1.1 modeli işletim sistemsiz geliyor. Yani üzerinde zaten Windows 10 olmamalı. Herhalde kullanıcılar "Bu ne böyle" demesinler diye lisans anahtarı girmeden Windows yükleyip yollamışlar. 

      Windows 10 etkileştirme ekranında alınan Hata kodu 0x80072EE7 kodu da dijital bir lisans bulunamadı hatasıdır. Kısaca Windows 10 'da lisans yok.

      hakan hakan (15409)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Bilgisayarında Windows lisansı yok. Ya lisans girip etkinleştireceksin ya da o yazıya tahammül edeceksin :)

        gokhanonal gokhanonal (1)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol