Mouse hareket etmediğinde system adlı işlemin CPU'yu fazla kullanması sorunu nasıl çözülür?

0

Merhaba, başlıkta da yazdığım gibi mouse'u hareket ettirmediğimde (burayı bilerek kalın yazdım yani hareket ettirdiğimde değil de, hareket ettirmediğimde, yanlış anlaşılmasın) system %20 cpu'ya kadar kullanım gösteriyor. Bu aslında benim için anormal bir durum değil çünkü biliyorum ki Windows 10'da mouse'a dokunmadığınızda yani o sıra bilgisayardan uzak olarak algılıyor herhalde ve o sıra sistem içinde güncellemeler yapıyor. Tam bi' bilgim yok ama öyle heralde, neyse ve bu genelde 5 dk civarı sürer ve işi bittiğinde cpu oranı tekrar %1'e inerdi ama bu sefer inmiyor yani bilerek bıraktım mouse'u ne güncelliyorsa güncellesin diye ve disk kullanım oranı baya arttı sonra git gide düştü ve şu an sadece %20 cpu kullanıyor (disk kullanmıyor) yani ne yapıyor bu system neyi halledemedi anlamadım pentagon'un gizli dosyalarını mı transfer ediyorsun arkadaş, ne yükleyeceksen yükle, bitir. Olmuş 3 saat uğraşamam ben bununla. nasıl düzeltebilirim acaba? bırakayım mı böyle devam etsin mi yoksa başka bir öneriniz var mıdır?

gta5 gta5 (19)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Mouse hareket etmediginde windows arkaplanda yapilmasi gereken islemleri yapar. Mesela defender ile sistemi tarar, dosyalari indeksler,  windows update kontrolu yapar, guncelleme indirir vs. Bunun gibi isler sistem "idle" oldugunda yani kullanilmadiginda gerceklesir.

    Bu durum uzun suruyorsa bilgisayari yeniden baslatmayi dene. Genelde yeniden baslatma sonrasi duzelir. Bir de gorev yoneticisi acik ve cpu kullanim oranina gore siralanmis sekilde birak. Mouse dokunma. Bu sekilde hangi islem cpu kullaniyor gorebilirsin.

    alattin alattin (16999)
    2 yıl önce cevaplandı

    • abi sorun hala devam ediyor. bi de gorev yoneticisinde sadece system cpu kullanıyor. öbürleri çok düşük gta5 2 yıl önce
    • abi steam'i sildim düzeldi gta5 2 yıl önce
    • @gta5 nasıl çözdüğünü paylaştığın için teşekkürler. Arkaplanda bir şeyler kullanıyormuş demek ki alattin 2 yıl önce
    • ee abi steam kullanmayayim mi şimdi? gta5 2 yıl önce
    • @gta5 tekrar yüklemeyi denedin mi? alattin 2 yıl önce
    • evet. düzeldi sanırım abi. gta5 2 yıl önce
    • @gta5 durumu bize ilettiğin için teşekkür ederim kardeşim alattin 2 yıl önce

    0

    Bazen Windows Modules Installer Worker (tiworker.exe) takılıyor ve güncelleme işlemi uzun sürüyor. Ben böyle durumlarda bilgisayarı yeniden başlatarak çözüyorum.

    Dediğin gibi mouse hareket ettirmediğin anda bir başlıyor çalışmaya fanlardan deli gibi ses geliyor.  10-15 dk ya kesilmezse pc yi yeniden başlatıyorum. Sorun düzeliyor.

    murat murat (12492)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol