MP4 Dosyasından virüs bulaşır mı?

0

discordda gezinirken yanlislikla bir linke tikladim mp.4 dosyasi direkt indi.dosyayi hic acmadan tiklamadan sildim.cihaza herhangi bir virüs bulasmis midir?

ceviz ceviz (7)
11 ay önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer dosyayı indirip hiç açmadan sildiyseniz, büyük olasılıkla cihazınıza herhangi bir virüs bulaşmamıştır. Virüsler genellikle dosyaları açıldıklarında veya çalıştırıldıklarında etkinleşirler. Dosyayı indirip sildiğiniz için dosyanın içeriği cihaza ulaşmadığından, virüsün bulaşma olasılığı düşüktür. Ancak, tam olarak emin olmak için bir güvenlik taraması yapmanızı öneririm. Güncel bir antivirüs programı kullanarak cihazınızı tarayabilirsiniz. Böylece herhangi bir potansiyel tehdidi tespit edebilir ve gereken önlemleri alabilirsiniz.

    ilkaybaki16 ilkaybaki16 (572)
    11 ay önce cevaplandı

      0

      Mp4 dosyaları doğrudan çalıştırılabilir dosyalar değildir.  Örneğin exe uzantılı dosyalar tek başına çalıştırılabilir dosyalardır.

      Fakat Mp4 dosyası böyle bir tür değildir. Çalışabilmesi için bir medya oynatıcıya ihtiyaç duyar. Bu sebepten mp4 dosyasının zararlı kod içermesi ve bunu işleyecek olan programın (örneğin media player, vlc) bir güvenlik açığı içermesi gerekir.

      Örneğin sen zararlı kod içeren bir MP4 dosyası indirdin ve bilgisayarında VLC player var. VLC player güncel ve herhangi bir güvenlik açığı içermiyorsa sen Mp4 dosyasını açsan bile bilgisayarına bir virüs, trojan bulaşmaz.

      Bilgisayarının riske girmesi için mp4 dosyasında zararlı kod, bu dosyası açan uygulamada da güvenlik açığı olması gerekir.

      Sen zaten dosyası hiç açmamışsın. Dolayısı ile bilgisayarına virüs bulaşma ihtimali yok.

       

      alattin alattin (16984)
      11 ay önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol