msiexec64.exe virüsü nasıl temizlenir?

0

Görev yöneticisinde görünen msiexec64.exe adlı işlem aşırı CUP kullanıyor.

msiexec64.exe virüs mü?

msiexec64.exe virüs ise nasıl temizlenir?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    msiexec64.exe virüsü nasıl temizlenir?

    Görev yöneticisinde msiexec64.exe adında bir dosya görüyorsan bu Bitcoin Miner yani Bitcoin adlı kripto parayı üreten bir yazılıma ait dosyadır.

    msiexec64.exe aynı zamanda trojan olarak da bazı antivirüsler tarafından tespit edilir. Fakat bazı antivirüsler msiexec64.exe dosyasını tespit edip temizlese de msiexec64.exe dosyası tekrardan çalışmaya başlayabiliyor.

    msiexec64.exe dosyası çalıştığı bilgisayarı negatif etkiliyor. Bitcoin üreten bu yazılım, bitcoin üretebilmek için bilgisayar CPU (işlemci) ve GPU (Grafik işlemci) donanım birimlerini aşırı kullanıyor. Bu da işlemcinin %100 seviyelerinde çalışmasına sebep oluyor ve PC'yi yavaşlatıyor.

    msiexec64.exe çalışan bir sistemde şunlar gözleniyor:

    • İşlemcinin aşırı çalışması dolayısı ile CPU'nun ısınması
    • Bilgisayarda aşırı yavaşlama
    • Bilgisayarda donma, takılma
    • Bazı programların çalışmaması

    msiexec64.exe dosyası şu yol üzerinde bulunuyor: C:\Users\[Kullanıcı Adı]\Appdata\Local\Unity\msiexec64.exe Boyut olarak da yaklaşık 5 MB.

    Bu tür bitcoin miner yani kripto para üreten virüsler başka bilgisayarlara USB gibi bellekler ile bulaşmıyor. Yine diğer virüsler gibi sistem dosyalarına bulaşmak, sistemi çökertmek gibi bir amaçları yok. Fakat bilgisayarı aşırı yavaşlatıyor ve performansını düşürüyorlar.

    Bu anlamda bitcoin miner yazılımları aslında virüs değil zararlı yazılım olarak adlandırmak daha doğru. Virüslerin en büyük özelliği kendilerini yayma, kopyalama gibi özelliklerinin olmasıdır. Bitcoin miner yazılımlar tamamen kripto para üretmek üzerine kuruludur.

    Bitcoin miner, ürettiği kripto parayı uzak bir sunucuya gönderir. Aslında sizin bilgisayarı bir köle gibi kullanır.

    msiexec64.exe virüsü nasıl temizlenir?

    Pek çok diğer antivirüsün aksine yaptığım testlerde Malwarebytes anti-malware uygulaması msiexec64.exe dosyasını ve beraberinde gelen diğer dosyaları tespit ediyor ve siliyor. Yaptığım testlerde bazı programlar msiexec64.exe dosyasını siliyor fakat tekrar yüklenmesini sağlayan diğer zararlı yazılımları tespit edemiyorlar.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır? yazılımını buradan indirin ve çalıştırın. Bu program msiexec64.exe dosyasını ve diğer zararlıları temizleyecektir.

    Malwarebytes msiexec64.exe virüsünü temizledi. Malwarebytes'ı kaldırabilir miyim?

    Evet. temizleme işlemi bittikten sonra Malwarebytes'ı kaldırabilirsiniz.

    Malwarebytes ücretli bir program ama msiexec64.exe dosyasını satın almadan temizleyebilir miyim?

    Evet. Temizleme işlemi için Malwarebytes'ı almanıza gerek yok. 30 günlük deneme sürümü işinizi görecektir. Ya da Premium sürümünü başlatmadan normal kurulum yaparsanız dilediğiniz zaman Malwarebytes'ı kullanabilirsiniz. Para versiyon sizi virüslere karşı sürekli korur. Ücretsiz versiyon Malwarebytes bilgisayarı tarattığınızda virüsleri bulur ve siler. Sizi virüslere karşı korumaz. Aradaki fark budur.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol