msmpeng.exe nedir?

0

Görev yöneticisinde işlemerde görünen msmpeng.exe nedir?

msmpeng.exe virüs mü?

msmpeng.exe ram kullanımı neden fazla?

msmpeng.exe disk kullanımı neden fazla?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    msmpeng.exe nedir?

    Windows 10 işletim sisteminde görev yöneticisinde msmpeng.exe adında bir dosya görebilirsiniz. msmpeng.exe dosyası C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Platform\4.14.17639.18041-0 gibi bir konumda bulunur. Dosya boyutu yaklaşık 103Kilobyte civarındadır.

    MsMpEng.exe dosyası Windows Defender temel dosyasıdır. Windows Defender ise Windows 10 işletim sisteminin yerleşik antivirüs, antimalware çözümüdür.  MsMpEng.exe bilgisayarınızı virüs ve zararlı yazılımlara karşı korur. MsMpEng.exe siz onu kapatana kadar devrede olur. Bilgisayar açıldığında otomatik olarak yüklenir ve tüm indirilen, çalıştırılan uygulamaları otomatik olarak tarar.

    MsMpEng.exe dosyası zaman zaman otomatik çalışarak tüm bilgisayarı virüs ve zararlılara karşı korur.

    MsMpEng.exe virüs mü?

    MsMpEng.exe dosyası yukarıda da bahsettiğim gibi virüs değildir. Tam tersine kendisi bir antivirüs yazılımı olan Windows Defender'in temel parçasıdır.

    msmpeng.exe ram kullanımı neden fazla? msmpeng.exe disk kullanımı neden fazla?

    MsMpEng.exe bellekte aktif olarak çalışır durumdadır. MsMpEng.exe dosyasını bir muhafız olarak düşünebilirsiniz.  MsMpEng.exe sürekli internetten indirilen dosyaları tarar. Zararlıysa, virüs içeriyorsa sizi uyarır ve bu dosyaları siler.  Zaman zamanda tüm bilgisayarı otomatik olarak tarar. Yine bazı zamanlarda veritabanı dosyasını günceller. Windows Defender veritabanı, zararlıların, virüslerin imzalarının olduğu bir dosyadır. Windows defender virüsleri bu veritabanındaki bilgiler sayesinde tespit edebilir ve temizleyebilir.

    MsMpEng.exe dosyası virüs taraması yaparken veya veritabanını güncellerken aşırı RAM kullanabilir. Yine bu işlemler sırasında aşırı CPU, işlemci kulanımı veya aşırı disk kullanımı olabilir. Bu normal bir durumdur ve geçicidir. 

    Eğer MsMpEng.exe aşırı ram, cpu, disk kullanıyor ve bu işlem 30dk dan fazla sürdüyse o zaman tüm dosyaları virüslere karşı tarıyor demektir.  Bilgisayardaki virüs taraması sizin disk boyutunuza, içindeki dosya sayısına, işlemci hızınıza göre değişir.  Bu durumda da yine beklemeniz gerekir.

    MsMpEng.exe, normalde bilgisayar işlem yapmıyorken, boştayken tarama yapar.

    MsMpEng.exe dosyasını silersem sorun olur mu?

    MsMpEng.exe dosyasını veya Windows Defender'i kesinlikle kapatmanızı önermiyorum. Yine aynı şekilde MsMpEng.exe dosyasını silmeyi denemeyin.

    Başka antivirüs yüklediğim zaman MsMpEng.exe dosyası ne oluyor?

    Başka antivirüs yüklediğiniz zaman Windows Defender otomatik olarak kapatılır. Bu sebepten sizin bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Eset Nod 32, Norton, Malwarebytes anti-malware, Emsisoft anti-malware gibi yazılımlar otomatik olarak Windows Defender'i kapatırlar.

    Yine bu antivirüs programlarını kaldırdığınızda Windows Defender otomatik olarak açılır.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol