Müzik (ses) dosyası yapamıyorum

0

selamun aleyküm @temmuz bey geçen seferki 700 mblik boş CD kaç müzik parçası alır?Müzik (Ses) CD'si yapmak istiyorum.konusunda göstermiş olduğun cevapları denedim ama olmuyor ne track nede mp3 olmuyor yazma işlemi tamamlandığında yazma işlemi başarıyla tamamlandı diyor cd-rom kapağı açılıyor geri kapatıyorum cd içindeyken ama cd boş görünüyor başka programlardada denedim onlardada aynısı cdler daha bugün alındı yardımınızı bekliyorum @temmuz bey

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Müzik/Ses CD'lerinin PC'de boş halde görülmesi normaldir (Görülürler ama görünenler 1 KB boyutlu trak'lar, yani CD Ses Parçası dosyalarıdır ve bunlar asıl ses dosyaları olmayıp kısayol gibi şeylerdir) ama eğer CD'ye MP3 dosyaları yüklediysen/yazdırdıysan Dosya Gezgininde (Windows Explorer'da) baktığında içerisinde bu dosyalar görülür halde olması gerekir. "İşlem başarı ile tamanlandı" mesajı alıyorsan bu böyle olmalı. 

    Oluşturduğun müzik CD' sini arabanın CD çalarına tak ve çalmayı bir dene bakalım. MP3 CD'si olarak hazırladığın CD'yede (içine/muhtevasına) bir daha bak istersen. 

    Birde oluşturduğun CD'lere çıplak göz ile dikkatle bak, kayıt izleri varmı  görmeye çalış. Varsa görülmesi gerekir. Gerekirse boş, sıfır CD'lerle yan yana koyarak, karşılaştırıpta bakarsın.

    Nero Express ile Track CD'si nasıl yapılır? - videolu anlatım (tıkla)

    CDBurnerXP programı ile arabaya müzik CD'si nasıl yapılır? -videolu anlatım (tıkla)

    Programsız Mp3 ve track CD nasıl yapılır? - videolu anlatım (tıkla)

    Edit: Yazdırma programında yazdırma (CD yakma) son evresinde "Kayıt aygıtı" sorulur/gösterilmesi istenir. Yani ne yapmak istediğin, nereye yazdırmak istediğin sorulur. Oraya dikkat etmek lazım. Eğer orada kayıt aygıtı default olarak CD/DVD sürücüsü değilde "Image recorder" (imaj kayıtçısı veya yazıcısı) ise imaj dosyası olarak yazılır. Buna dikkat ettinmi bilemiyorum. Etmediysen etmelisin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol