MVC nedir? MVC ne işe yarar?

0

Merhaba arkadaşlar yarın benim sınav var da size bir sorum olacak mvcnin net olarak tanımını istiyorum mvc nedir nasıl çalışır açılımı vs bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

aloneman16 aloneman16 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    MVC (Model-View-Controller) kelimelerinin baş harfinden oluşur. MVC bir tasarım kalıbıdır. . MVC bir uygulamayı üç temel parçaya böler: Model (model), View (görünüm) ve Controller(denetleyici). MVC size uygulama geliştirirken dikkat etmeniz gereken kurallar sunar

    Örneğin dosya, klasör adlarını kafanıza göre veremezsiniz. Klasörler ve dosya adları MVC'nin size önerdiği şekilde olmalıdır. MVC yine uygulamayı parçalara böler. Sunum katmanı, model ve iş katmanlarını ayrı ayrı dosya ve klasörlerde tutmanız gerekir.  Çok basitçe anlatmam gerekirse, Asp.Net ile bir web sitesi yapıyorsun diyelim. Bu web sitesi bir alişveriş sitesi olacak. Bunu MVC ile yaparsan HTML sayfaların View adındaki klasörde, HTML'e veri yollayacak kodların olduğu sınıf dosyaları (class) Controller altında,  ürünler, siparişler gibi nesneler Model klasörü altında olmalı.

    MVC kavramı sadece Asp.Net'e özgü değildir. Pek çok programlama dili MVC kullanabilir.

    MVC yazılımların test edilebilir olmasını sağlar. Test işlemlerini kolaylaştırır. MVC ile yazılım parçalara bölündüğünden yönetilmesi çok daha kolaydır.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol