myactivity.google.com nedir, ne işe yarar?

0

myactivity.google.com sayfası nedir? ne amaçla kullanılır?

myactivity.google.com sitesinden hangi verileri görüntüleyebiliriz?

myactivity.google.com'dan silinen verileri geri getirebilir miyiz?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    myactivity.google.com nedir?

    Google My Activity (Türkçe adıyla Google Etkinliğim) sayfası, Google hesabınızla alakalı hemen hemen her veriyi, geçmişi görüntüleyebileceğiniz, silebileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir servis. Bu sayfadan, Google hesabınıza kaydolan bütün verilerinizi görüntüleyebilirsiniz. İlk zamanlarda kullanıcının eline fazla bir şeyler vermiyorlardı, şimdi çok genişledi. Öyle ki YouTube'da "İlgilenmiyorum" olarak işaretlediğiniz önerileri bile sıfırlayabiliyorsunuz.

    Şimdi farklı başlıklarda myactivity.google.com sitesinin özelliklerinden bahsedeceğim.

    Google Etkinliğim anasayfası:

    Aslında sizi ilgilendiren kısım anasayfa olacak, verilerinizi görüntüleyebileceğiniz yerler burası. Çok basit bir örnek vereyim, mesela ben bugün saat 09:25'te WhatsApp Messenger'ı açmışım. Yani o uygulamayı aktif etmişim. Android telefonumda Google hesabım açık olduğu için de yaptığım her türlü işlem buraya, myacitivity.google.com sayfasına kaydolmuş.

    google etkinliğim

    Örneğin siz 1 hafta önce YouTube'da hangi kelimeleri arattığınızı bulmak istiyorsunuz, "Tarihe göre filtrele" seçeneğine tıklayıp o tarih aralığını seçeceksiniz. Daha sonra o zamanlarda Google hesabınıza kaydolan bütün veriler karşınıza çıkacak.

    google etkinliğim tarih filtrele

    Unutmamanız gereken en önemli nokta: Eğer YouTube'da Google hesabınızla oturum açmışsanız verileriniz buraya kaydolur. Anonim olarak, yani oturum açmadan YouTube'u kullanıyorsanız o zaman myactivity.google.com sayfasından YouTube geçmişinizi göremezsiniz.

    Etkinlik silme ölçütü:

    Bu bölümden, myactivity.google.com sayfasında gördüğünüz verileri silebilirsiniz. Bütün verileri silmek istiyorsanız "Tüm zamanlar"ı seçeneğini, belirli zamanlardaki verileri silmek istiyorsanız da o tarihi seçmeniz gerekiyor. Mesela ben buradan Tüm zamanlar seçeneğini seçtim ve sildim.

    google etkinlik sil

    Artık myactivity.google.com sitesinde hiçbir verimi göremeyeceğim. Ayrıca myactivity bölümünden sildiğiniz verileri geri getiremezsiniz bunu da söylemek istiyorum.

    Diğer Google etkinlikleri:

    En önemli bölümlerden biri burası. Burada Google hesabınızla alakalı çokça veriler var. Bunların anlamlarından da kısaca bahsetmek istiyorum.

    • Konum Geçmişi: Google hesabınızla oturum açtığınız telefonlarda konum geçmişi aktifse, telefonunuzun konum bilgileri burada görüntülenir. Bu bölümden konum bilgilerinizi silebilirsiniz.
    • Cihaz bilgileri: Google hesabınızın açık olduğu telefonlardaki takvim, kişiler, ve uygulamalar gibi verileri bu sayfadan görüntülersiniz. Aslında bunlar sizin işinize yaramıyor. Bu verileri daha çok Google sunacağı hizmetleri size özel hale getirmek için kullanıyor.
    • YouTube "ilgilenmiyorum" geri bildirimi: Bazen YouTube'da dolaşırken görmüşsünüzdür, öneriler kısmında "ilgilenmiyorum" diye bir seçenek vardır. Bu seçenek "bana bu konuyla alakalı videoları önerme" anlamına gelir. İşte siz bu geribildirimi silerek "vazgeçtim artık önerebilirsin" demiş olursunuz.
    • YouTube anketi yanıtları: Bazı YouTube videolarında sağ köşeden anket çıkar. Bu seçeneği kullanarak, cevapladığınız YouTube anketlerindeki cevaplarınızı silebilirsiniz. Görüntüleyemiyorsunuz ama silebiliyorsunuz.
    • YouTube videolarına yapılan yorumlar: Bu zamana kadar YouTube'da yaptığınız bütün yorumları tek tek görebilir ve silebilirsiniz.
    • YouTube'da beğendikleriniz ve beğenmedikleriniz: Bu seçenek sayesinde bu zamana kadar YouTube'da beğendiğiniz ve beğenmediğiniz bütün videoları görebilirsiniz.

    Diğer Google etkinlikleri bölümünde daha bir sürü veri var. Ben burada sadece önemlilerini yazdım. Daha fazlasına bakmayı unutmayın.

    Verilerimin Google hesabıma kaydolmasını nasıl engellerim?

    Eğer "ben verilerimin myactivity.google.com'a kaydolmasını istemiyorum" diyorsanız, ilgili ayarları Etkinlik kontrolleri sayfasında yapmanız gerekiyor.

    Tek yapmanız gereken etkinlik kontrolleri sayfasına girmek ve orada gördüğünüz her şeyi kapatmak. Yani (duraklatıldı) olarak ayarlayacaksınız

    google etkinlik kontrolleri

    myactivity.google.com'dan silinenleri geri getirebilir miyim?

    Maalesef hayır. Bu sayfa sunucu tabanlı olduğu için silinenleri geri getirmek imkansız. Çünkü doğrudan Google sunucularında işlem görüyor. Kullanıcı olarak oraya müdahele edemeyeceğimiz için de silinen hiçbir verimizi geri getiremeyiz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol