n11.com "siren çalmayarak" bildirimi ne anlama geliyor?

0

N11'in insanlara gönderdiği "Rahatsız olabileceğinizi göze alıyoruz ve sizi rahatsız ediyoruz - en azından siren çalmayarak" bildirimi Twitter'da çok tepki çekti.

Bu tam olarak ne oluyor? n11.com neden böyle bir bildirim gönderdi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    N11'in gönderdiği "siren çalmayarak" bildirimi neden tepki çekti?

    N11 bu gece insanlara 11.11 indirimleri dolayısıyla şöyle bir bildirim gönderdi:

    n11.com siren çalmayarak

    Burada N11, insanlara 11.11 indirimlerini son anda hatırlatmak için bir bildiri yapıyor. Ama oradaki "en azından siren çalmayarak" ifadesinden dolayı insanlar bunu Mustafa Kemal Atatürk için 10 Kasım'da çalınan 09:05 sirenine bir gönderme olduğunu zannetti.

    Her önüne gelenin, her ağzı olanın Atatürk hakkında boş konuştuğu, Atatürk düşmanlığı yaptığı şu dönemde böyle bir algının oluşmasını normal karşılıyorum.

     

    Ama şöyle bir iddia da var. N11 bildiğiniz üzere alışveriş sitesi, onun bir de rakibi Trendyol var. Trendyol, gönderdiği bildirimlerde siren çalıyor. N11 de burada "başkaları sizi siren çalarak rahatsız ediyor, biz ise siren çalmayarak etmeyi başarıyoruz" diye rakibi Trendyol'a göndermede bulundu.

    Böyle bir iddia da var ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bana sorarsanız bunun 09:05'te çalınan sirene gönderme yapmakla alakası yok. Şirketler arası böyle paslaşmalar olabilir bunlar gayet doğaldır. Mesela hatırlarsınız Huawei, Apple kuyruğunda bekleyenlere "buna ihtiyacınız olacak" diyerek powerbank dağıtmıştı.

    N11'in kötü bir amacı olsa bunu 09:05'ten önce yapmaz mıydı? Veya tam o saatler arasında yapabilirlerdi. Neden geceye bıraksınlar?

    Bu konuda N11 acilen açıklama yapmalı ve eğer gerçekten böyle bir amacı yoksa üzerindeki bu kiri acilen atmalıdır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol