Nasıl bir bilgisayar toplamalıyım ?

0

Merhaba ben paramı biriktirdim ve teogdan arkadaşımla birlikte oyuncu kasası toplamak istiyoruz fakat kendime çok güvenemiyorum evet zamanında çok kasa açtım kapattım baktım söktüm yaptım ama çok korkum var işlemciyi yanlış takarsak ekran kartı bozulursa gibi soru işaretleri var sizce bilgisayar parçalarını alıp toplatayımmı yoksa mağazaya gidip bir masaüstü bilgisayarmı alayım diye düşünüyorum arkadaşımın dayısı bilgisayarcı ama bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirmisiniz.

Arkadaşım sürekli dayısının iyi bilgisayar bildiğini ve hem müzisyen hemde bilgisayarcı olduğunda bahsediyor hiç olmazsa ona toplatırız diyor

ama ben daha çok marka düşünüyorum.arkadaşımla düşündüğümüz sistem özellikleri bunlar

intel core i7

16 gb ram

2 tb harddisk

gtx 1050

düşündüğümüz sistem bu 4 milyar (herşey dahil anakart powersupply v.b oyunlar bile dahil içinde)

sizce ben bunu oyunlarla birlikte 4 milyar olarak mı toplasam

yoksa markamı 

cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

 

ardavarol ardavarol (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayar almak için bir birikim yapmışsın. Bu birikimin ile bilgisayar toplayacaksın. Teknik bilginden şüphe ediyorsan hiç riske girme. Bilgisayar parçaları oldukça hassastır. Ufak bir hata yaparsın, kısa devreye yol açarsın, işlemci bacaklarını yamultursun, sonrasında garanti dışı kalır üzülürsün.  Çevrende bu işi gerçekten iyi bilen birileri varsa onlardan yardım al.  Ya da parçaları aldığın yer topluyormu bunu öğren. Gold gibi yerler senin için seçtiğin parçaları birleştiriyorlar.

    Oyun oynayacaksan benim önerim mutlaka bilgisayarına #SSD disk al. i7 işlemci de oldukça iyi bir tercih. Ekran kartı tamamen bütçene bakar. Ne kadar çok para ayırırsan o kadar üst segment bir kart alırsın.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Kendin topladığın zaman bir problem olduğunda her parçayı ayrı ayrı garantiye göndermesi var bide.. Ama bir firmanın kasasını alırsan direkt onunla görüşürsün. Tabi bu sistem toplamamak için çok büyük bir sebep değil ama aklıma geldiği için söylüyorum

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol