Neden laptopumda iki ekran kartı var?

0

Yeni Dell marka bir laptop aldım. Biri Amd Radeon diğeri Intel olmak üzere iki tane ekran kartı olduğunu fark ettim. Neden laptopda iki tane ekran kartı olur? Neden iki adet ekran kartı ihtiyaçı koyma gereği duymuşlar?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Laptopda yaptığın çoğu işlemde yüksek grafik özellikleri gerekmez. Yani oyun veya grafik programı kullanmadığın müddetçe grafik olarak aşırı bir performansa ihtiyaç duymazsın. Laptoplarda olan grafik kartlarından biri genelde daha az elektrik harcayan ve performansı düşük bir karttır. Diğer daha fazla enerji harcayan ve yüksek performanslı bir grafik kartıdır.

    Laptop, dizüstü bilgisayarlarda bataryanın idareli şekilde kullanılması önemlidir. Bu sebepten iki ekran kartı bulunur. Sen normal webde gezerken, ofis uygulamaları çalıştırırken düşük performanslı, az enerji harcayan ekran kartı kullanılır. Oyun oynayacağın zaman diğer ekran kartı devreye girer.

    İşin özeti bu durum batarya idareli kullanılsın diye icat edilmiş.

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Cevap için teşekkür ederim Hakan Abi alivecan 5 yıl önce

    0

    Bunda pek önemli bir şey yok her laptopta aynıdır birisi paylaşımlı ( Harici ) Diğeri paylaşımlı ( Dahili ) Ekran kartlarıdır. Harici ekran kartının performansı dahili ekran kartının performansından daha fazladır,

    nvidiagtx nvidiagtx (690)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Daha önceki laptopumda bir tane vardı... Bu yüzden tuhaf geldi... alivecan 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol